Tofu pe gratar cu sos asiatic


Ola! Si bine te-am regasit!

In urma cu cativa ani, un prieten (care acum are o afacere infloritoare in alt domeniu) mi-a spus: “Daca ai cateva sosuri foarte bune la mancarea pe care o servesti este imposibil sa nu ai succes”. Astazi, (ca “ne-mancator” impatimit de tofu) pot spune ca am dovada veridicitatii vorbelor lui, mai ales ca am obtinut o minunata completare a sosului cu gustul si urmele lasate de gratar asupra feliei de branza tofu.


            Ingrediente:
-          Branza tofu – 100 g
-          Ulei de masline – 1 lingura + 1 lingurita
-          Usturoi – 1-2 catei
-          Ghimbir ras – 1 lingurita
-          Sos soia – 4 lingurite
-          Sos soia cu gust de scoici – 1 lingurita
-          Otet basmatic – 1 lingurita
-          Ceapa verde – 1 fir
-          Zeama de lamaie – ½ lingurita

Partea cea mai interesanta a acestei retete o reprezinta gustul si urmele cu care gratarul “si-a pus amprenta” asupra feliilor de branza de tofu (ce au avut o grosime de circa 2 cm).
  


Evident pentru aceasta “operatie” am incins bine gratarul de fonta (se poate folosi si o tigaie insa rezultatul nu este atat de placut ochiului) am sters feliile de branza bine de apa si le-am uns cu o ulei (o lingura). Apoi le-am pus pe gratar timp de 2-3minute (pana cand se desprind usor de metalul incins) si am cautat sa obtin un “desen” cat mai interesant.




Pentru sos am mestecat o lingurita de ulei de masline cu usturoiul si ghimbirul ras pe razatoare. Apoi am adaugat sosurile de soia si zeama de lamaie. Ceapa am folosit-o pentru gust si element vizual si nu este nici o problema daca doresti sa o incluzi in sos la final.
  





Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici