Pide turcesti pentru o dimineata savoroasa
Ola! Si bine te-am regasit!
Undeva intre placinta umpluta cu carne si pizza se afla
pida turceasca, un preparat foarte aromat si simplu de realizat pentru o dimineata de duminica. Si
pentru ca vorbim de o dimineata lenoasa si relaxanta am ales sa folosesc foi de
placinta congelate ce nu au “stirbit” cu nimic din savoarea finala a
mancarii.
Ingrediente:
-
Carne tocata – 500 g
-
Ceapa – 2 buc
-
Ardei galben – 1 buc
-
Sos de rosii cu
ardei gras – 250 g
-
Cascaval – 150 g
-
Smantana lichida –
50 ml
-
Ou – 1 buc
-
Sare, piper,
cimbrisor
Am inceput cu trecerea prin masina de tocat a unui amestec format din trei rosii si un ardei
gras rosu. Am pus ceapa la calit si am adaugat carnea tocata. Dupa ce aceasta
s-a rumenit am adaugat sosul de rosii si ardei, sare, cimbru si piper si am
tinut compozitia pe aragaz pana cand s-a gatit.
Dupa ce s-a decongelat am asezat intr-o tava foaia de
placinta si am portionat-o in doua buti egale. De-a lungul foilor de placinta
am asezat carnea impreuna (sau nu) cu cascavalul pana la aproximativ 5 cm de
capete si 2 -3 cm de margini. Ulterior am pliat marginile sub forma unei
barcute transformand capetele de aluat in doua “varfuri”. Pida trebuie “stransa”
bine deoarece aluatul are tendinta de a se “labarta” in timp ce sta la cuptor.
Cand am terminat de asamblat placinta am turnat smantana lichida.
In cuptorul incins la 200 grade Celsius am introdus tava
cu pide pentru circa 10 minute dupa care le-am uns cu ou si le-am mai lasat sa
se coaca inca 5 minute. Cand am scos tava bucataria s-a umplut imediat de un
minunat miros care a atras imediat toata familia in jurul preparatului aducand
un plus de savoare unui moment perfect pentru o dimineata de week-end.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu