Supa crema de usturoi
Ola!
Si bine te-am regasit!
Sunt tare bucuros cand vad in jurul meu oameni ce cauta
aproape in fiecare zi sa isi imbogateasca experienta de viata invatand, construind
sau practicand ceva nou. Exact asa a fost si aseara cand “Mini Me” mi-a spus ca
la felul intai de mancare ar vrea ceva nou, chiar daca exista posabilitatea sa
nu fie “pe gustul lui”. Si cum stiu ca de ceva vreme usturoiul a inceput sa fie
pe lista lui de ingrediente, am ales pentru astazi o supa crema de usturoi. Pentru
ca aici nu este vorba doar de mancare ci mai ales de pastrarea vie a
curiozitatii, a curajului si dorintei de a testa ceva nou si de a iesi din
rutina obisnuita.
Ingrediente:
-
Usturoi – 5 capatani
-
Cartof – 2 buc
-
Telina – ½ buc (aproz ½ din cantitatea
de cartofi)
-
Ceapa – 2-3 buc
-
Smantana de gatit – 20 ml
-
Rosii uscate in ulei – 2 buc
-
Sare, piper
Pentru
inceput am curatat si taiat “bucati mari” cartofii si telina. Impreuna cu ceapa
intreaga am pus totul la fiert.
Cand
cand legumele mentionate au fost gata am adaugat usturoiul si am lasat oala sa
fiarba inca vreo 6 min.
La
fianl am scos o parte din lichidul din oala, am blenduit legumele si amadaugat
smantana lichida. Pentru a obtine consistenta dorita am mai adaugat o parte din
apa ramasa iar apoi am creat gustul dorit folosind sare si piper.
La
servire am folosit cateva bucatele de rosii uscate in ulei picant ce au adus o
noua aroma in farfurie (unii bucatari presara si cateva frunze de patrunjel
pentru a mai “sparge” monotonia vizuala).
Bafta si inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu