Tarta de legume multicolora
Ola! Si bine te-am regasit!
Conform retetei, mancarea pe care am
realizat-o astazi se incadreaza in categorie “tarte”. Din punctul meu de vedere
este vorba mai mult de legume facute la cuptor. Alaturi de gust, pentru mine,
reteta de azi a fost si foarte fotogenica, ceea ce mi-a permis sa ma bucur de
practicarea celuilalt hobby al meu, fotografia. Rezultatul: o mancare simpla, delicioasa
si care se incadreaza foarte bine in categoria “keto”.
Ingrediente:
-
Foi de placinta – 5 buc
-
Smantana – 100 ml
-
Mustar Dijon – 2 lingurite
-
Salvie verde – 3- 4
frunze
-
Zucchini – 1 buc
-
Vanata – 1 buc
-
Morcov – 1 buc
-
Parmezan – 2 linguri
-
Ulei de masline – 2 –
e linguri
-
Sare, piper
Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius si am
inceput sa tai legumele sub forma de fasii cu ajutorul cutitului “economic” (peeler).
Pe un tocator am inceput sa asez legumele alternativ sub
forma de straturi concentrice. Cand circumferinta cilindrului format a devenit
prea mare l-am mutat in vasul termorezistent si am continuat alternarea
fasiilor de legume pana cand am umplut tot spatiul.
Inainte de a introbuce in cuptor vasul termorezistent am
presarat legumele cu sare, piper si am turnat deasupra ulei de masline. Am
tinut mancarea la cuptor timp de 40 de minute. Dupa acest interval de timp am
adaugat parmezanul si am mai lasat tarta inca 10 minute in cuptor.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu