Supa de ciuperci cu “orez” de conopida
Ola! Si bine te-am regasit!
Trebuie sa recunosc ca unele retete aleg sa le pun in
practica pentru ca exista un element ce imi starneste curiozitatea dintr-un
anumit punct de vedere. Astazi, de exemplu, atentia mi-a fost atrasa tocmai de
acest “orez” de conopida. De fapt nu este vorba decat de maruntirea legumei cu
ajutorul robotului de bucatarie actiune ce duca la obtinerea unei texturi
asemenetoare orezului si care are savoarea conopidei.
Ingrediente:
-
Ciuperci – 6 buc
-
Onopida – 100 g
-
Supa vegetala – 1 cana
-
Smantana fermentata –
3 linguri
-
Branza ceddar rasa –
2 linguri
-
Ulei de maslilne – 1
lingura
-
Unt – 1 lingurita
-
Ou – 1 buc
Am curatat ciupercile si am indepartat “piciorusul” iar
apoi le-am taiat in felii de circa 1 cm grosime si le-am prajit timp de 5-6
minute intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline si lingurita de unt.
Am tinut supa pe foc pana cand a “scazut” la densitatea
pe care mi-o doresm. La final am adaugat branza ceddar rasa si am amestecat
pana cand aceasta s-a topit si s-a incorporat uniform in continutul din tigaie.
La final am servit supa impreuna cu un ou prajit, ocazie cu care am constat ca
ar fi fost interesant daca as mai fi adaugat putin patrunjel.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu