“Spaghete” de zucchini cu sos pesto si parmezan
Ola! Si bine te-am regasit!
“Spaghetele” de zucchini (sau
dovlecel) reprezinta o foarte buna sursa de fibre si potasiu si o varianta ce
poate fi inclusa cu succes in majojritatea dietelor. In plus reteta se
realizeaza simplu si repede iar ingredientele ii dau un gust minunat.
Ingrediente:
-
Zucchini – 1 buc
-
Morcov – 1 buc
-
Sos pesto – 1 lingurita
-
Parmezan ras – 1 lingura
-
Nuca – 1 lingura
-
Ulei masline – 1 lingura
-
Sare, piper
Pentru taierea dovlelelului am avut de ales intre cutit
si dispozitivele din imagine. Daca as fi ales prima varianta atunci as fi taiat
zucchini si morcovul in bastonase cat mai subtiri.
Intr-o tigaie incinsa am pus uleiul de masline si am sotat
legumele 4-5 minute (pana cand s-au inmuiat). Adaugat sare si piper si le-am
pus intr-o farfurie.
Am asezonat “spaghetele” cu bucati de nuca si parmezanul
ras. Pentru ca am dorit intensitati diferite ale gustului de pesto am ales sa
il pun pe acesta pe marginea farfuriei si sa il dozez in functie de dorinta.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu