Paste de legume cu sos de rosii
Ola!
Si bine te-am regasit!
Astazi am ajuns in acel moment in care m-am intrebat daca
mancarea vegetarienilor este mai versatila si mai bogata in textura si savoare
decat a “celorlalti”. Evident era o intrebare retorica pentru ca daca as dori
sa aflu un raspuns atunci cu siguranta as starni multe pasiuni. Ca urmare azi
am hotarat sa ma bucur de gustul unei alt preparat “low carb”.
Ingrediente:
-
Dovlecel – 1 buc
-
Morcov – 1 buc
-
Vanata – ¼ buc
-
Ciuperci Champinions – 200g
-
Rosii in sos tomat – 400 g
-
Ulei – 3-4 linguri
-
Cimbru – ½ lingurita
-
Oregano - 1/2 lingurita
-
Busuioc – 1 lingurita rasa
-
Apa - 250 ml
-
Usturoi - 3 catei
-
Unt – 2 lingurite
-
Sare, piper, ulei
Cu ajutorul cutitului economic (peeler) am transformat
dovlecelul, vanata si morcovul in panglici subtiri pe care ulterior le-am taiat
sub forma de bastonase. Am pus pastele de legume la sotat in ulei cu putin unt
si cand au fost gata am inceput sa pregatesc sosul de ciuperci si rosii.
Pentru textura am taiat ciupercile pe jumatate si le-am
pus in tigaia incinsa in care untul se topea deasupra uleiului. Am adaugat
sucul de rosii, 250 ml de apa,sare, piper, cimbru, busuioc si am fiert totul
pana cand s-au inmuiat ciupercile. Cand sosul a fost gata am completat gustul
cu cel al usturoiului tocat marunt.
Vedeta farfuriei sunt insa pastele de legume, sosul de
ciuperci si rosii venind ca o excelenta completare a gustului si texturii
acestora.
Bafta si inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu