Paine din faina de ovaz si cocos
Ola! Si bine te-am regasit!
Trebuie sa recunosc ca intotdeauna
am fost fascinat de “pasiunile” pe care le starnesc anumite mancaruri in randul
degustatorilor. Painea, de exemplu. Pentru mine “explozia” de varietati aflate
in prezent pe piata a insemnat un “taram” interesant de explorat mai ales in
ceea ce privesete painea facuta din alta faina decat cea de grau. Iar cum in
ultimul timp am hotarat sa aflu mai multe despre dieta ketogena, azi am ales sa
prepar o paine din faina de ovaz si cocos.
Ingrediente:
-
Faina de ovaz – 300 g
-
Faina de cocos – 100
g
-
Oua – 6 buc
-
Smantana – 200 g
-
Drojdie proaspata –
40 g
-
Sare, ierburi
aromatice (optional)
Intrucat la momentul prepararii nu am gasit faina de cocos,
am obtinut-o din macinarea fulgilor. Intr-un vas suficient de incapator am pus
smantana si ouale si le-am amestecat cu faina de cocos si drojdia.
Am lasat compozitia la crescut timp de o ora la
temperatura camerei dupa care ma transferat-o intr-o tava. Am reglat cuptorul
la circa 180 grade Celsius si am copt painea aproximativ 20 de minute (timpul
depinde de grosimea aluatului).
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu