Paella cu mixt de fructe de mare


Ola! Si bine te-am regasit!

            In principiu, paella este o mancare ce nu are o reteta exacta a ingredientelor ci doar cateva elemente generice: orez, carne si sofran. Pentru reteta de azi am folosit carne de pui si un amestec delicios de fructe de mare ce a umplut bucataria cu arome fabuloase.


Ingrediente:
-          Orez – 1 cana
-          Apa – 3 cani
-          Ardei rosu – 1 buc
-          Ceapa – 1 buc
-          Usturoi- 2 catei
-          Mazare congelata – ½ cana
-          Rosii proaspete – 3 buc
-          Piept de pui dezosat – 1 kg
-          Mixt de fructe de mare – 500 g
-          Patrunjel – ½ legatura
-          Sare, piper, ulei

Am taiat ardeiul, rosiile si puiul si am pus la dezghetat fructele de mare. Intr-un wok am pus in cantitati egale ulei de floarea soarelui si de masline (nu este obligatoriu) si am sotat puiul.
  










 Am scos carnea si am inlocuit-o cu fructele de mare  acestea au fost gata “au lasat locul” cepei, usturoiului, ardeiului si rosiilor.












Intrucat in wok s-a format putina arsura am ales sa folosesc o oala curata in care am pus toate ingredientele mentionate pana acum adaugand in plus mazarea congelata si orezul. 





Am amestecat bine ingredientele timp de 1 minut pe foc mediu dupa care am turnat cantitatea de apa si am asteptat pana cand orezul s-a gatit.












Am creat gustul dorit cu sare si piper si am servit mancarea ornata cu patrunjel.
  



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici