Paella cu mixt de fructe de mare
Ola! Si bine te-am regasit!
In principiu, paella este o mancare
ce nu are o reteta exacta a ingredientelor ci doar cateva elemente generice:
orez, carne si sofran. Pentru reteta de azi am folosit carne de pui si un
amestec delicios de fructe de mare ce a umplut bucataria cu arome fabuloase.
Ingrediente:
-
Orez – 1 cana
-
Apa – 3 cani
-
Ardei rosu – 1 buc
-
Ceapa – 1 buc
-
Usturoi- 2 catei
-
Mazare congelata – ½
cana
-
Rosii proaspete – 3 buc
-
Piept de pui dezosat
– 1 kg
-
Mixt de fructe de
mare – 500 g
-
Patrunjel – ½ legatura
-
Sare, piper, ulei
Am taiat ardeiul, rosiile si puiul si am pus la dezghetat
fructele de mare. Intr-un wok am pus in cantitati egale ulei de floarea
soarelui si de masline (nu este obligatoriu) si am sotat puiul.
Am scos carnea si
am inlocuit-o cu fructele de mare
acestea au fost gata “au lasat locul” cepei, usturoiului, ardeiului si
rosiilor.
Intrucat in wok s-a format putina arsura am ales sa folosesc
o oala curata in care am pus toate ingredientele mentionate pana acum adaugand
in plus mazarea congelata si orezul.
Am amestecat bine ingredientele timp de 1
minut pe foc mediu dupa care am turnat cantitatea de apa si am asteptat pana
cand orezul s-a gatit.
Am creat gustul dorit cu sare si piper si am servit
mancarea ornata cu patrunjel.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu