Omleta cu bacon, salata si guacamole
Ola! Si bine te-am regasit!
Omleta este probabil mancarea cu
cele mai multe “variatiuni pe aceeasi tema”, un singur element ajungand sa faca
diferenta dintre o reteta banala si una tentanta sau provocatoare pentru
papilele gustative. Pentru astazi am ales omleta cu bacon insotita salata si foi
de tortilla mexicana cu guacamole.
Ingrediente:
-
Oua – 3 buc
-
Unt – 1 lingurita
-
Bacon – 25 g
-
Salata – 1 buc
-
Rosii – 2 + 1 buc
-
Ceapa – 1 buc
-
Castravete – 1 buc
-
Condimente guacamole
– 1 plic
-
Tortilla mexicana –
3 buc
Intr-o tigaie potrivita am pus putin ulei si cantitatea
de unt iar apoi am sotat bacon-ul pana cand grasimea a devenit translucida. Am
turnat oualele batute, am adaugat sare si piper, am amestecat si am tinut
tigaia pe foc pana cand omleta a fost gata.
Am luat fructele de avocado, le-am mixat
(se pot zdrobi si cu furculita, depinde de textura pe care o doresti) le-am
amestecat cu rosia, ceapa si 10g din amestecul de guacamole “la plic”.
Producatorul sustine ca mixtura este pentru doua fructe, mie insa mi s-a parut ca mancarea devine
prea picanta si “fainoasa”. Ca urmaream ales sa dozez “din aproape in aproape”
pana cand am obtinut gustul preferat. (vezi si https://retetarul-lui-alex.blogspot.com/2018/10/pachetele-de-primavara-cu-guacamole.html) Cand am fost multumit de gust am uns
foile de tortilla mexicana cu acest amestec si le-am rulat ca pe clatite.
Am servit omleta alaturi de tortilla cu
guacamole si salata cu rosii si castravete.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu