Tagliatele cu creveti
Ola!
Si bine te-am regasit!
Unul
din motivele pentru care am ales sa fac scoala de bucatari este ca nu
intelegeam “in ruptul capului” cum “sta treaba” cu cativa termeni intalniti in
cartile de bucate: “sare dupa gust”, un “varf de cutit de…”, “un praf de piper”
si tot asa. La finalul cursurilor am inteles ca, de fapt, aveam nevoie de un
mentor si sa aplic un proces numit “modelare”. Adica reproducerea unui model de
exceptie (mentor sau chiar o reteta de bucate) prin observatie, strategie si
practica. Ultimul cuvant este cel mai important: mentorul pe care il “modelez”
studiind “cum” a ajuns el la performanta (in contrast cu “unde/cine este” el
acum), in timp ce pentru reteta “de succes” procesul se aplica invatand “cum
anume” se imbina gusturile, aromele si texturile ingredientelor. Desigur,
cantitatile sunt foarte importante in bucatarie, dar in final performanta este
adusa de practica, practica si iar practica.
Ingrediente:
- - Creveti – 10 buc
- - Tagliatele “cuiburi” – 4 buc
- - Rosii Cherry – buc
- - Vin alb sec – ¼ pahar
- - Sos soia cu aroma de scoici – 1 lingura
- - Baby spanac – 100 g
- - Unt – 50g
- - Ulei, sare, piper
Crevetii
i-am comparat congelati si preferti. Ca urmare nu am mai avut decat sa
indepartez coada inainte de a-i praji in uleiul incins in care am topit bucata
de unt.
Am
prajit crevetii timp de 5 minute dupa care am adaugat in tigaie usturoiul,
sosul de soia cu gust de scoici si vinul alb.
In
paralel am pus apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat 4 “cuiburi”
de tagliatele si le-am tinut timp de circa 8 minute.
Dupa
ce alcoolul s-a evaporat am pus rosiile Cherry taiate longitudinal. Cand acestea
si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat putin am stins fosul si am adaugat baby
spanacul. Am amestecat ingredientele si am pus sare si piper “dupa gust”.
Bafta si inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu