“Norisori” low-carb (inlocuitor paine)
Gatind cu
“Mini Me”
Ola! Si bine te-am regasit!
“Oopsie bread” este de fapt numele
retetei de azi. Cum insa exista unii oameni care aleg mancarea din meniu dupa
cum “suna” numele acesteia, am adoptat varianta lui “Mini Me” pentru aceast
inlocuitor de paine cu continut scazut de carbohidrati.
Ingrediente:
-
Oua – 3 buc
-
Crema de branza –
100 g
-
Praf de copt – ¼ lingurita
-
Sare,
-
Optional:
o susan sau alte
condimente
o Cascaval ras – 2 linguri
o Parmezan ras – 2 lingurite
Pentru inceput am separat albusirile de galbenusuri si pe
primele le-a mixat “Mimi Me” pana cand s-au transformat intr-o spuma foarte ferma
(care “sa nu cada din vas”).
Galbenusurile le-am frecat cu sare si praf de copt iar
apoi le-am amestecat cu crema de branza.
Amestecand “de jos in sus”, “Mimi Me” a reunit galbenusurile
cu albusurile. Compozitia finala am turnat-o pe o hartie de copt intr-o tava de
circa 20x30 cm
Tava am introdus-o in cuptorul reglat la 160 grade
Celsius pentru 20 – 30 de minute. Cand aluatul si-a schimbat culoarea, pe o
jumatate din suprafata am pus cascavalul ras impreuna cu parmezanul. Am tinut
totul la cuptor pana cand cascavalul s-a gratinat.
Dupa ce "norisorii" s-au racit si am portionat acest inlocuitor
low-carb de paine cu totii am ajuns la concluzia ca este gustoasa, insa “piesa
de rezistenta” o reprezinta partea acoperita cu cascaval ras si parmezan.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu