Galete de cartofi cu crema de branza si peste
Ola! Si bine te-am regasit!
Din cand in cand in cautarile mele
culinare apare cate o reteta care “se tine scai de mine” cu toate ca nu ma
atrage foarte mult si care se dovedeste a fi delicioasa in cele din urma. Exact
asa s-a intamplat si cu preparatul de astazi care s-a dovedit a fi foarte
interesant in ceea ce priveste amestecul de texturi si arome.
Ingrediente:
-
Cartofi – ½ kg
-
Branza de capra –
100 g
-
Iaurt – 50 g
-
Ou – 1 buc
-
Ceapa verde – 1 buc
-
Crema de branza – 1 lingura
-
Zeama de lamaie – 1 lingurita
-
Conserva de ton – 1 buc
-
Sare, piper
Am faramitat branza de capra cu ajutorul unei furculite
si am amestecat-o cu iaurt si ou. De asemenea am amestecat crema de branza cu
zeama de lamaie pana cand am obtinut gustul pe care il doream.
Cartofii i-am fiert cateva minute (10 - 15min) cat sa nu fie nici
cruzi dar nici complet preparati iar apoi i-am dat prin razatoarea mare. I-am
scurs bine de zeama si i-am amestecat cu branza de capra, ou si iaurt.
Turtitelele de cartofi le-am prajit in ulei (destul cat
sa nu acopere galeta) timp de cateva minute pe fiecare parte. Am scos turtilele
pe un pat de servetele care au mai absorbit din ulei si le-am uns cu crema de
branza amestecata cu lamaie. Deasupra a pus un strat de ton maruntit (ce poate
fi inlocuit cu fasii de somon) si am ornat cu cateva rondele de ceapa.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu