Conopida la cuptor cu casacaval gratinat
Ola! Si bine te-am regasit!
In ultima saptamana am constatat ca
timpul alocat pasiunii mele pare sa devina din ce in ce mai mic. De aceea am ales
retete relativ simple, ce se pun rapid in practica si care fac parte dintr-o
categorie numita “low-carb” (carbohidrati cat mai putini). Un alt "efect" al acestei alegeri este reprezentat de faptul ca am hotarat
sa aprofundez mai mult aceasta “dieta keto”, mai ales ca unele retete sunt
chiar spectaculoase atat pentru ochi (intai “mancam cu ochii”, nu-i asa?) cat
si pentru papilele gustative (cum ar spune unii “curcubeu pe cerul guri”).
Ingrediente:
-
Conopida – 400g
-
Cascaval ras – 2- 3 linguri
-
Smantana – 200 ml
-
Unt – 1 lingurita
-
Pesmet – 2 linguri
-
Usturoi – 1 catel
-
Sare, piper, boia de
ardei
Am luat conopida si am pus-o un apa clocotita pentru
circa 10 minute. Intre timp am uns cu unt vasele termorezistente si le-am
tapetat cu pesmet. Am scos conopida din oala si am lasat apa rece sa curga peste
ea pentru a opri procesul de gatire.
Am incins cuptorul la 180 grade Celsius si am introdus
vasele termorezistente pentru circa 20-30 de minute, mai exact pana cand
cascavalul s-a rumenit.
Intrucat vasul ramekin avea dimensiuni satisfacatoare
pentru o portie am servit conopida cu smantana imediat ce am scos-o din cuptor
pentru a nu pierde prea mult din aromele “prinse” sub crusta de cascaval
gratinat.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu