Ciorba radauteana
Ola!
Si bine te-am regasit!
Initial reteta de astazi ar fi trebuit sa fie incununeze
aniversarea celor 200 de retete insa “Mini Me” a hotarat ca alt preparat merita
aceasta onoare.
Cum
insa orice schimbare de planuri imi “arata” cum reactionez si cat de flexibil sunt,
astazi am folosit timpul pentru a mai lucra la programul “O viata REUSITA!”.
Ocazie cu care mi-am adus aminte de “capcana expertului”, adica acea situatie
in care pornesti un program si nu il dezvalui celor din jur pentru ca ai
temerea ca nu este “suficient” de perfect. Ca urmare am ales sa incep si sa
ajustez pe parcurs drumul pe care mi-l creez.
Ingrediente:
-
Carne de pui – 500-600 g (obligatoriu cu
os, pulpe, aripi, piept)
-
Morcovi – 2 buc
-
Telină mică - 1 buc
-
Ceapa – 2 buc
-
Ardei verde– 1 buc
-
Usturoi - 3 catei
-
Patrunjel verde - 1 legatura
-
Otet -3 linguri
-
Galbenusuri – 3 buc
-
Smantana - 300 g
-
Sare, piper
Am
curatat legumele si am taiat pe jumatate morcovii, telina si ardeiul in timp ce
ceapa am pastrat-o intreaga.
Am
curatat carnea de resturile de pene si am pus-o la fiert. Am adunat spuma de la
suprafata pana cand aceasta nu s-a mai format. Dupa 15 minute am adaugat
morcovul, ceapa, telina, si ardeiul si am pus sare “dupa gust”.
Am
lasat totul la fiert circa 30 – 35 de minute dupa care am scos carnea si
legumele si am lasat totul sa se raceasca. Carnea am desfacut-o in fasii iar
morcovul l-am taiat cubulete. In unele retete celelalte legume se arunca, eu am
preferat sa le pasez si sa le pun inapoi in ciorba.
Intr-un
castron suficient de incapator am amestecat galbenusurile cu smantana si
patrunjelul. Am luat cu polonicul din zeama racita si am turnat incet,
mestecand continuu, in castronul cu oua, amantana si patrunjel. Dupa 5 – 6 polonice
de zeama am turnat continutul castronului in oala, am adaugat carnea si
morcovii si am pus totul pe foc mic.
Ciorba nu trebuie sa dea in clocot, ea
este gata cand lichidul aproape atinge punctul de fierbere. Aproape de final am
pus otetul, piper si usturoiul zdrobit.
Bafta si inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu