Ciorba radauteana



Ola! Si bine te-am regasit!

            Initial reteta de astazi ar fi trebuit sa fie incununeze aniversarea celor 200 de retete insa “Mini Me” a hotarat ca alt preparat merita aceasta onoare.
Cum insa orice schimbare de planuri imi “arata” cum reactionez si cat de flexibil sunt, astazi am folosit timpul pentru a mai lucra la programul “O viata REUSITA!”. Ocazie cu care mi-am adus aminte de “capcana expertului”, adica acea situatie in care pornesti un program si nu il dezvalui celor din jur pentru ca ai temerea ca nu este “suficient” de perfect. Ca urmare am ales sa incep si sa ajustez pe parcurs drumul pe care mi-l creez.


            Ingrediente:
-          Carne de pui – 500-600 g (obligatoriu cu os, pulpe, aripi, piept)
-          Morcovi – 2 buc
-          Telină mică - 1 buc
-          Ceapa – 2 buc
-          Ardei verde– 1 buc
-          Usturoi - 3 catei
-          Patrunjel verde - 1 legatura
-          Otet -3 linguri
-          Galbenusuri – 3 buc
-          Smantana - 300 g
-          Sare, piper

Am curatat legumele si am taiat pe jumatate morcovii, telina si ardeiul in timp ce ceapa am pastrat-o intreaga.


Am curatat carnea de resturile de pene si am pus-o la fiert. Am adunat spuma de la suprafata pana cand aceasta nu s-a mai format. Dupa 15 minute am adaugat morcovul, ceapa, telina, si ardeiul si am pus sare “dupa gust”.













Am lasat totul la fiert circa 30 – 35 de minute dupa care am scos carnea si legumele si am lasat totul sa se raceasca. Carnea am desfacut-o in fasii iar morcovul l-am taiat cubulete. In unele retete celelalte legume se arunca, eu am preferat sa le pasez si sa le pun inapoi in ciorba.
Intr-un castron suficient de incapator am amestecat galbenusurile cu smantana si patrunjelul. Am luat cu polonicul din zeama racita si am turnat incet, mestecand continuu, in castronul cu oua, amantana si patrunjel. Dupa 5 – 6 polonice de zeama am turnat continutul castronului in oala, am adaugat carnea si morcovii si am pus totul pe foc mic. 




Ciorba nu trebuie sa dea in clocot, ea este gata cand lichidul aproape atinge punctul de fierbere. Aproape de final am pus otetul, piper si usturoiul zdrobit.


Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cartofi prajiti cu unt, usturoi si ou ochi

Meniu 3 Saptamana Mare

Saptamana Mare - Meniul Zilei