Ciorba “deasa” olteneasca
Ola! Si bine te-am regasit!
Mancarea olteneasca este, de obicei,
simpla, gustoasa si plina de roadele gradinii “de sezon”. Tocmai de aceea pentru
azi am ales o reteta de ciorba de legume. Din care, evident, nu lipseste prazul,
aceasta minunata leguma ce este simbolul Tarii Galilor. (Legenda spune ca
Regele Cadwallader a dus o luptă importantă, ce părea sortită înfrângerii,
împotriva saxonilor în ziua Sfântului David. Lupta a avut loc într-un câmp plin
de praz, aşa că regele le-a spus soldaţilor să poarte agăţat pe coif un fir de
praz pentru a se putea recunoaşte între ei şi aşa au reuşit să câştige lupta.
Cert este că, până în ziua de astăzi, s-a păstrat obiceiul ca, în ziua
Sfântului David, toţi soldaţii din Wales să poarte o insignă ce reprezintă un
fir de praz. Sursa: adevarul.ro)
Ingrediente:
-
Praz – 1 buc de
circa 400g
-
Telina – 1 buc
-
Cartof – 2 buc
-
Morcov – 2 buc
-
Ardei capia – 2 buc
-
Fasole verde
congelata – 100 g
-
Suc de rosii – 200 g
-
Bors – 300 ml
-
Apa – 2,5 l
-
Leustean – 1 legatura
-
Sare, piper
Am spalat legumele si le-am taiat in functie de
preferinta: prazul si morcovii sub forma de rondele, iar telina, cartofii si
ardeii au devenit “cuburi”.
Am pus apa la fiert impreuna cu morcovii, prazul, telina,
ardeii si fasolea congelata.
Cand acestea s-au gatit am adaugat cartofii, am asteptat
“sa fie gata” si am turnat sucul de rosii si borsul.
Am pus sare si piper “dupa
gust”, am dat fiertura in clocot inca o data iar dupa ce am oprit focul am
asezonat ciorba cu leustean tocat.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu