Carnat picant cu “orez” de conopida
Ola! Si bine te-am regasit!
Trebuie sa recunosc ca, pana de
curand, conopida nu prea isi “gasea locul” in meniurile mele. Insa ideea “orezului”
de conopida mi-a placut atat de mult incat am hotarat sa incep o cercetare mai
atenta a acestei legume. Astazi, de exemplu am folosit-o atat pentru textura
cat si pentru a domoli iuteala unui carnat picant.
Ingrediente:
-
Conopida – ½ buc (can
jumatate de kilogram)
-
Carnat proaspat de
casa picant – 200 g
-
Ceapa rosie – 1 buc
-
Samantana fermentata
– 3 linguri
-
Rosie – 1 buc
-
Sos de rosii – 1 lngurita
-
Ulei, sare, piper
Carnatul picant a fost unul realizat cu bucati de carne
taiata “la cutit” (nu tocata). Ca urmare am desfacut carnatul din membrana in
care se afla. L-am pus in tigaie si l-am sotat impreuna cu ceapa taiata marunt
pana cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea.
Conopida am spalat-o si am taiat-o bucatele dupa care am
maruntit-o cu ajutorul chopper-ului. Am sotat conopida impreuna cu restul
continutului din tigaie pana cand s-a gatit carnea iar apoi am adaugat smantana fermentata.
“Orezul” de conopida cu carne si aroma de carnat picand
de casa l-am servit impreuna cu patrunjel, cateva felii de rosie si putin sos
de rosii pentru a obtine inca cateva combinatii de gusturi in farfurie
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu