200 de retete si UN NOU OBIECTIV
Ola!
Si bine te-am regasit!
Astazi “Retetarul lui Alex” marcheaza un nou punct de
reper in existenta sa: realizarea retetei cu numarul 200! Prilej de bucurie dar
si de urmarire a unei “sclipiri din viitor”. O stralucire ce va aduce in “Retetarul
lui Alex” nu doar povesti despre gusturi si texturi ci inca un plus de
experienta personala. Iar cand “spun” asta ma refer in special la celelalte
aspecte ale unei vieti cu adevarat reusite, respectiv imbinarea armonioasa a
planului fizic cu cel mental si spiritual.
Azi
insa este prilej de celebrare a atingerii unui nou record personal al “Retetarului
lui Alex”. De maine insa voi adauga si alte ingrediente. Pentru ca MERITAM sa
avem cu adevarat “O Viata REUSITA!”
Ingrediente:
-
Piept de pui – 4 buc
-
Ardei gras rosu – 1 buc
-
Ardei gras galben – 1 buc
-
Ardei gras verde – 1 buc
-
Ceapa – 1 buc
-
Condimente fajitas – 1 lingura
-
Cascaval ras – ½ cana
- Parmezan ras – 1 lingurita
- Parmezan ras – 1 lingurita
-
Sare, piper, ulei
Pentru
inceput am crestat bucatile de piept de pui ca sa obtin niste “buzunarase”
suficient de incapatoare iar apoi am taiat “cubulete” toti ardeii.
Intr-o
tigaie suficient de mare am sotat ceapa tocata pana cand s-a inmuiat putin iar
apoi am adaugat ardeii, condimentele “fajitas”, putina sare si piper.
Am lasat totul in tigaia incinsa pana cand am
obtinut consistenta dorita (aproape “al dente”) iar apoi am turnat cascavalul ras si am
amestecat continutul pana cand acesta din urma s-a topit.
Am incins cuptorul la 180 grade Celsius si am umplut
bucatile de piept de pui cu compozitia realizata mai devreme. Am lasat totul in
cuptor timp de 18 – 20 minute, adica pana cand puiul s-a gatit ramanand insa si
suficient de zemos pentru “degustare”.
Pentru prezentarea finala am presarat parmezanul ras deasupra preparatului si m-am bucurat de o reteta plina de savoare si pe care "o mananci cu ochii".
Bafta si inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu