Tocanita de cartofi cu varza dulce sos de rosii
Ola! Si bine te-am regasit!
Una din combinatiile mele preferate este cea de varza acra (calita) alaturi de cartofi prajiti si smantana. Uneori insa pofta pentru un anumit fel
de mancare si timpul pe care il pot aloca prepararii ei sunt invers proportionale. Ca
urmare pentru azi am ales sa testez o mancare din varza dulce cu cartofi fierti
si sos de rosii. Iar rezultatul a fost absolut delicios!
Ingrediente|:
-
Varza dulce – 1 kg
-
Cartof – 500 g
-
Ceapa – 2 buc
-
Morcov – 1 buc
-
Suc de rosii – 400g
-
Apa – 250 ml
-
Frunza dafin – 1 buc
-
Usturoi – 4 buc
-
Sare, piper, cimbru,
rozmarin, boia dulce, boia iute.
Am curatat cartofii, i-am taiat sub forma de cuburi mari
si i-am pus la fiert circa 15 minute. Pana cand cartofii au fost gata varza am “modelat-o”
in fasii sutiri, morcovul l-am taiat cu ajutorul cutitului "econom" si ceapa am
taiat-o julien.
Am amestecat fasiile de varza cu sare si le-am pus in
tigaia in care se afla ceapa sotata. Am adaugat morcovul si am calit amestecul
cateva minute (pana cand varza “s-a inmuiat” putin). In amestecl mentionat am
adaugat cartofii peste care am pus sosul de rosii.
Am condimentat continutul
tigaii cu sare,piper, boia dulce, boia iute cimbru, rozmarin si foaia de dafin,
am mai pus o cana cu apa. Am adaugat o cana cu apa, am acoperit tigaia cu un
capac si am tinut-o 5 – 10 minute pe foc pana cand s-au intrepatruns aromele.
La final am servit prima portie de tocanita cu ardei iute
iar pe adoua cu smantana (pentru care pofta a fost prea mare ca sa mai fie timp
si de fotografii J ).
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu