Tagliatelle cu pesmet crocant si parmezan
Ola! Si bine te-am regasit!
Reteta de azi reprezinta nu doar o imbinare
spectaculoasa de texturi ci si de arome interesante. In plus, poate fi transformata
in mai multe variante doar prin adaugarea unui singur ingredient: file de ansoa,
bacon sau sos picant. Personal, alaturi de ierburile aromate eu am ales sa pun
si cateva picaturi de zeama de lamaie si putina nuca maruntita.
Ingrediente:
-
Tagliatelle – 20 g
-
Pesmet – 100 g
-
Samantaana lichida –
100g
-
Ulei de masline – 50
ml
-
Unt – 1 lingura
-
Ceapa – 1 buc
-
Ustutoi – 4 catei
-
Parmezan – 100 g
-
Sare, piper,
oregano, cimbru, rozmarin
Pentru inceput am pus pastele la fiert conform
instructiunilor de pe punga. In acest timp am prajit in putin ulei si unt
pesmetul (pana cand a devenit auriu) si apoi l-am scos din tigaie.
Am pus din nou
tigaia pe aragaz si am sotat ceapa taiata marunt peste care am adaugat ulterior
cateii de usturoi zdrobiti cu ajutorul presei speciale. Cand au fost gata am
adaugat pesmetul si pastele fierte am omogenizat compozitia iar la final am
turnat smantana lichida si parmezanul si am creat gustul dorit cu ajutorul
condimentelor.
Spre surpinderea mea, la final finetea pastelor se imbina
perfect cu pesmetul crocant si se completau minunat cu aromele de parmezan si
condimente.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu