Tagliatelle cu pesmet crocant si parmezan



Ola! Si bine te-am regasit!
  
            Reteta de azi reprezinta nu doar o imbinare spectaculoasa de texturi ci si de arome interesante. In plus, poate fi transformata in mai multe variante doar prin adaugarea unui singur ingredient: file de ansoa, bacon sau sos picant. Personal, alaturi de ierburile aromate eu am ales sa pun si cateva picaturi de zeama de lamaie si putina nuca maruntita.


            Ingrediente:
-          Tagliatelle – 20 g
-          Pesmet – 100 g
-          Samantaana lichida – 100g
-          Ulei de masline – 50 ml
-          Unt – 1 lingura
-          Ceapa – 1 buc
-          Ustutoi – 4 catei
-          Parmezan – 100 g
-          Sare, piper, oregano, cimbru, rozmarin

Pentru inceput am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe punga. In acest timp am prajit in putin ulei si unt pesmetul (pana cand a devenit auriu) si apoi l-am scos din tigaie.




 Am pus din nou tigaia pe aragaz si am sotat ceapa taiata marunt peste care am adaugat ulterior cateii de usturoi zdrobiti cu ajutorul presei speciale. Cand au fost gata am adaugat pesmetul si pastele fierte am omogenizat compozitia iar la final am turnat smantana lichida si parmezanul si am creat gustul dorit cu ajutorul condimentelor.








Spre surpinderea mea, la final finetea pastelor se imbina perfect cu pesmetul crocant si se completau minunat cu aromele de parmezan si condimente.



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici