Sos de taco cu pui si legume
Gatind cu
“Mini Me”
Ola! Si bine te-am regasit!
Intr-o zi cand eram la cumparaturi, “Mimi Me” mi-a spus: “Stii, cred ca ar fi
interesant daca am lua un preparat si am crea toate variantele de retete pe
care le gasim despre acea mancare”. Pana cand sa aleg daca este vorba de o idee
plictisitoare sau prohibitiva, “Mimi Me” a si luat din raft un borcan pe care
scria “sos de taco” si a declarat: “Astazi facem taco in lipie!”.
Ingrediente:
- Lipie – 4 buc
- Sos taco – 200g
- Piept de pui – 400 g
- Ardei gras – 1 buc
- Morcov – 2 buc
- Ceapa verde – 4 fire
- Varza dulce– 1 kg
- Rosie – 2 buc
- Sare, piper, cimbru
Pentru inceput am taiat rosiile si
ceapa verde sub forma de rondele si apoi am taiat julien varza dulce si ardeiul.
Morcovul l-am dat prin razatoare si la final am transformat pieptul de pui in
fasii subtiri.
Intr-o tigaie incapatoare am pus
puiul la prajit impreuna cu morcovul. Cand acesta din urma “s-a inmuiat” am adaugat ardeiul
gras si am tinut totul pe flacara pana cand carnea s-a gatit.
“Montajul” preparatului este foarte
simplu: pe lipie am asezat trei linguri din amestecul de pui cu arei gras morcov iar peste acesta am turnat trei
lingurite de sos de taco. Au urmat varza dulce, ceapa verde si feliile de
rosii. La final am rulat lipia si ne-am bucurat de minunatele arome ale unui amestec de legume si carne “legate” minunat de sosul de taco “de-a gata”.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu