Sos de smantana si scoici pane
Ola! Si bine te-am regasit!
"Duminica Floriilor" este cea mai importanta sarbatoare ce
vesteste Pastele si totodata cea de a doua “dezlegare” din post. De maine
intram in "Saptamana Mare" iar pentru aceasta perioada am hotarat sa reiau sub
forma de meniu zilnic o parte din mancarurile “de post” publicate pana acum. Si
daca se intreaba cineva ce o sa fac cu timpul in care nu o sa gatesc, ei bine, acesta
va fi alocat familiei, prietenilor si studiului. Si pentru ca astazi este sarbatoare
si zi “de dezelgare la peste”, am ales un sos de smantana vegetala (pe care am
cumparat-o “gata facuta”) ce poate insoti mai multe preparate (chiar daca eu
l-am folosit impreuna cu scoici pane).
Ingrediente:
-
Smantana vegetala –
2 linguri
-
Ulei de masline – 10
ml
-
Patrunjel – ½ lingurita
-
Usturoi – 2 catei
-
Lamaie – cateva picaturi
“dupa gust”
-
Sare, piper
Scoicile le-am cumparat gata invelite in stratul de pane,
dar nu este foarte complicat sa le cumperi crude si sa le prepari precum
snitelul sau cascavalul.
Sosul de usturoi se realizeaza muuuuult mai repede decat mi-a
luat mie sa scriu acest text, sa fac fotografii, sa le prelucrez si sa postez
totul. Dar a meritat “din plin”!
Sa revenim: am luat smantana, am amestecat-o cu uleiul de
masline, usturoiul dat prin razatoare si patrunjelul tocat fin. La final am
adaugat sare, piper si cateva picaturi de lamaie pana cand am creat gustul
perfect care sa contrabalanseze uleiul din pane-ul scoicilor.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu