Sos de curry cu orez si pui prajit



Ola! Si bine te-am regasit!

Sosul de curry este unul din favoritele mele pentru ca se prepara rapid si se poate consuma alaturi de carne, orez sau legume. Multa vreme nu m-am incumetat sa il prepar dar am constatat cu surprindere ca este foarte simplu de obtinut.


Inrediente:
-          Curry – 2-3 lingurite
-          Ceapa – 1 buc
-          Smantana lichida – 200 g
-          Smantana fermentata – 1 lingura
-          Unt – ½ lingurita
-          Sare, piper, ulei

Am taiat ceapa marunt si am sotat-o in ulei si unt si am “stins-o” cu smantana lichida. Am lasat amestecul sa fiarba putin si am adaugat praful de curry. Peste continutul din tigaie am adaugat smantana si am omogenizat continutul.








Combinatia cea mai buna este de sos de curry ce fierbe putin impreuna cu orezul si pieptul de pui fiert. Eu prefer sosul separat tocmai pentru ca “merge” foarte bine cu carne prajita sau legume.



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici