Sos de curry cu orez si pui prajit
Ola! Si bine te-am regasit!
Sosul de curry este unul din favoritele mele pentru ca se
prepara rapid si se poate consuma alaturi de carne, orez sau legume. Multa
vreme nu m-am incumetat sa il prepar dar am constatat cu surprindere ca este
foarte simplu de obtinut.
Inrediente:
-
Curry – 2-3
lingurite
-
Ceapa – 1 buc
-
Smantana lichida –
200 g
-
Smantana fermentata –
1 lingura
-
Unt – ½ lingurita
-
Sare, piper, ulei
Am taiat ceapa marunt si am sotat-o in ulei si unt si am “stins-o”
cu smantana lichida. Am lasat amestecul sa fiarba putin si am adaugat praful de
curry. Peste continutul din tigaie am adaugat smantana si am omogenizat
continutul.
Combinatia cea mai buna este de sos de curry ce fierbe
putin impreuna cu orezul si pieptul de pui fiert. Eu prefer sosul separat tocmai
pentru ca “merge” foarte bine cu carne prajita sau legume.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu