Sos de branza “albastra” si nuci


Ola! Si bine te-am regasit!

In ultima vreme imi place sa imi petrec o mare parte din timp cu prietenii in jurul mesei din bucatarie. Exact asa s-a intamplat si ieri cand am fost invitati la o cina cu pui si cartofi copti la cuptor. Dar nu despre acestia am sa scriu in continuare cu despre un sos de branza si nuci ce poate fi connsumat atat ca aperitiv cat si ca mic dejun sau garnitura la unele mancaruri.


Ingrediente:
-          Branza “albastra” – 100g
-          Miez de nuca – 200 g
-          Ceapa verde – 2 buc
-          Crema de branza – 200g
-          Smantana – 50 g
-          Sare, piper

Pana cand gazdele au curatat cartofii am pus miejii de nuca timp de 5 minute in cuptorul incins pentru a-si intensifica aroma. Dupa ce s-au racit am impartit cantitatea in doua parti egale, pe una am tocat-o marunt iar pe cealalta mai grosier.
Am tocat ceapa verde si am amestecat-o cu branza de vaca cu mucegai nobil (Penicilinum Roqueforti) si smantana. Ulterior am adaugat crema de branza, sare si piper dupa gust. In melanjul amintit am incorporat si nuca maruntita iar la final am presarat bucatile mai mari de nuca.





Cat timp eu am facut sosul de branza prietenii mei au pus cartofii in tava si puiul la prajit. Ca urmare nu ne-a mai ramas decat sa ne strangem in jurul mesei la un “pahar de vorba” insotit de vin si deliciosul sos de branza cu nuci.


Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici