Sos de branza “albastra” si nuci
Ola! Si bine te-am regasit!
In ultima vreme imi place sa imi petrec o mare parte din
timp cu prietenii in jurul mesei din bucatarie. Exact asa s-a intamplat si ieri
cand am fost invitati la o cina cu pui si cartofi copti la cuptor. Dar nu
despre acestia am sa scriu in continuare cu despre un sos de branza si nuci ce
poate fi connsumat atat ca aperitiv cat si ca mic dejun sau garnitura la unele
mancaruri.
Ingrediente:
-
Branza “albastra” –
100g
-
Miez de nuca – 200 g
-
Ceapa verde – 2 buc
-
Crema de branza –
200g
-
Smantana – 50 g
-
Sare, piper
Pana cand gazdele au curatat cartofii am pus miejii de
nuca timp de 5 minute in cuptorul incins pentru a-si intensifica aroma. Dupa ce
s-au racit am impartit cantitatea in doua parti egale, pe una am tocat-o marunt
iar pe cealalta mai grosier.
Am tocat ceapa verde si am amestecat-o cu branza de vaca
cu mucegai nobil (Penicilinum Roqueforti) si smantana. Ulterior am adaugat crema de branza, sare si piper dupa gust. In melanjul amintit am incorporat si nuca
maruntita iar la final am presarat bucatile mai mari de nuca.
Cat timp eu am facut sosul de branza prietenii mei au pus
cartofii in tava si puiul la prajit. Ca urmare nu ne-a mai ramas decat sa ne
strangem in jurul mesei la un “pahar de vorba” insotit de vin si deliciosul sos
de branza cu nuci.
Bafta si
inspiratie!




Comentarii
Trimiteți un comentariu