Pilaf cu ciuperci
Ola! Si bine te-am regasit!
Pilaful nu reprezinta doar o simpla
garnitura ci poate fi un fel principal de mancare foarte satios. Tocmai de acea
pentru azi am ales o reteta simpla gustoasa si satioasa ce imbina doua din
ingredientele mele preferare: orezul si ciupercile.
Ingrediente:
-
Orez - 1 cana
-
Ciuperci – 500 g
-
Ceapa – 1 buc
-
Apa – 2 si ½ cani
-
Sare, piper, curry/”condiment
China”, ulei de floarea soarelui
Transformarea orezului in pilaf a inceput prin tinerea
acestuia la inmuiat in apa timp de circa 1 ora (de fapt au fost aproape doua J ). Astfel sansele de a
arde pilaful au scazut pana aproape de zero.
Am curatat si taiat ciulercile sub forma de cuburi si am
incins uleiul intr-o tigaie “pe masura”. Am sotat ceapa iar cand aceasta a fost
gata am adaugat ciupercile.
Dupa 5 minute in tigaie am pus orezul scurs de apa si am
amestecat in continuu pana cand acesta a devenit putin sticlos. La final am
adaugat cantitatea de apa, am creat gustul dorit din sare, piper si “condimente
China” (sau “7 condimente”).
Dupa ce continutul a dat in clocot am pus un capac pe
tigaie si am oprit focul. Astfel orezul s-a umflat perfect, a absorbit tot
lichidul rezultand un pilaf cu ciuperci cremos si aromat.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu