Pilaf cu ciuperci


Ola! Si bine te-am regasit!

           
            Pilaful nu reprezinta doar o simpla garnitura ci poate fi un fel principal de mancare foarte satios. Tocmai de acea pentru azi am ales o reteta simpla gustoasa si satioasa ce imbina doua din ingredientele mele preferare: orezul si ciupercile.


            Ingrediente:
-          Orez - 1 cana
-          Ciuperci – 500 g
-          Ceapa – 1 buc
-          Apa – 2 si ½ cani
-          Sare, piper, curry/”condiment China”, ulei de floarea soarelui

Transformarea orezului in pilaf a inceput prin tinerea acestuia la inmuiat in apa timp de circa 1 ora (de fapt au fost aproape doua J ). Astfel sansele de a arde pilaful au scazut pana aproape de zero.
Am curatat si taiat ciulercile sub forma de cuburi si am incins uleiul intr-o tigaie “pe masura”. Am sotat ceapa iar cand aceasta a fost gata am adaugat ciupercile.












Dupa 5 minute in tigaie am pus orezul scurs de apa si am amestecat in continuu pana cand acesta a devenit putin sticlos. La final am adaugat cantitatea de apa, am creat gustul dorit din sare, piper si “condimente China” (sau “7 condimente”).













Dupa ce continutul a dat in clocot am pus un capac pe tigaie si am oprit focul. Astfel orezul s-a umflat perfect, a absorbit tot lichidul rezultand un pilaf cu ciuperci cremos si aromat.



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici