Paste cu sos de rosii si ciuperci (eventual cu cabanos)
Ola! Si bine te-am regasit!
Intrucat aseara ramasesem cu o restanta la o macara pe
care o construiam impreuna cu “Mini Me”, reteta de astazi ii apartine
celuilalt “Chef” al casei. Este o mancare simpla, gustoasa, ce se prepara rapid
si care nu isi pierde din savoare chiar daca este facuta “de post”.
Ingrediente:
-
Carnati Cabanos – 4 bucati
-
Spaghete – 250 g (jumatate de pachet)
-
Ciuperci Champinions – 5 bucati mari
-
Rosii in sos tomat – 400 g
-
Ulei – 3-4 linguri
-
Apa – 2l
-
Cimbru – ½ lingurita
-
Oregano - 1/2 lingurita
-
Busuioc – 1 lingurita rasa
-
Usturoi - 3 catei
-
Sare, piper
Se pun spaghetele in cei 2 l apa clocotita si se fierb
conform instructiunilor de pe pachet. Simultan cu fierberea pastelor am pus in
tigaie si ingredientele pentru sos (la un moment dat este nevoie de putina apa
de la spaghete).Cand pastele au atins consistenta dorita (eu le prefer “al
dente”) se scurg si se clatesc cu apa rece.
Se taie rondele carnatii, ciupercile se feliaza, si
usturoiul se toaca marunt
Intr-o tigaie se pun la prajit carnatii, iar cand s-au
rumenit se adauga ciupercile ce se calesc pana se inmoaie putin.
Se adauga rosiile si sucul de rosii iar din apa in care
fierb spaghetele se iau doua polonice si se pun in tigaie peste restul
compozitiei.
Se adauga sare dupa gust, piper, cimbru si busuiocule
fierbe sosul pana se inmoaie ciupercile. La final se adauga usturoiul tocat.
Vedeta farfuriei este sosul, chiar daca din motive “artistice”
in fotografii nu se remarca acest lucru.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu