Pasta vegana cu nuci si tapioca
Ola! Si bine te-am regasit!
Unul din gusturile mele preferate este cel al amestecului
de branza si nuci insa nu intotdeauna eram multumit de proportiile alese.
Astazi insa am descoperit o reteta pe care bucataria vegana o incadreaza la
capitolul “branza” si care se apropie cel mai bine de savoarea pe care o
cautam.
Ingrediente:
-
Miez de nuca – 150g
-
Faina de tapioca – 3
linguri
-
Fulgi de drojdie
inactiva – 2 linguri
-
Sare – ½ lingurita
-
Zeama de lamaie – 1 lingurita
-
Apa fierbinte – 200 ml
Pentru inceput am pus la inmuiat timp de 3 ore miezurile
de nuca. Cum nu am gasit faina de tapioca am luat “perlele” si le-am macinat cu
ajutorul unie rasnite “de cafea”. Am amestecat toate ingredientele, le-am
introdus in blender si le-am procesat cateva minute.
Am scos amestecul din blender si l-am amestecat cu apa
fierbinte pana cand a capatat consistenta laptelui. Intr-o tigaie incinsa am
turnat “laptele” mentionat si l-am tinut pe foc 10 – 15 minute pana cand a
devenit o pasta asemanatoare branzei topite.
Cand aproape s-a racit am turnat o
parte din pasta in forma de silicon pe care am pus-o in frigider. Restul
compozitiei s-a transformat impreuna cu cateva felii de paine intr-un minunat si hranitor mic dejun presarat cu marar.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu