Pasta vegana cu nuci si tapioca


Ola! Si bine te-am regasit!

Unul din gusturile mele preferate este cel al amestecului de branza si nuci insa nu intotdeauna eram multumit de proportiile alese. Astazi insa am descoperit o reteta pe care bucataria vegana o incadreaza la capitolul “branza” si care se apropie cel mai bine de savoarea pe care o cautam.


Ingrediente:
-          Miez de nuca – 150g
-          Faina de tapioca – 3 linguri
-          Fulgi de drojdie inactiva – 2 linguri
-          Sare – ½ lingurita
-          Zeama de lamaie – 1 lingurita
-          Apa fierbinte – 200 ml

Pentru inceput am pus la inmuiat timp de 3 ore miezurile de nuca. Cum nu am gasit faina de tapioca am luat “perlele” si le-am macinat cu ajutorul unie rasnite “de cafea”. Am amestecat toate ingredientele, le-am introdus in blender si le-am procesat cateva minute.




Am scos amestecul din blender si l-am amestecat cu apa fierbinte pana cand a capatat consistenta laptelui. Intr-o tigaie incinsa am turnat “laptele” mentionat si l-am tinut pe foc 10 – 15 minute pana cand a devenit o pasta asemanatoare branzei topite. 





Cand aproape s-a racit am turnat o parte din pasta in forma de silicon pe care am pus-o in frigider. Restul compozitiei s-a transformat impreuna cu cateva felii de paine  intr-un minunat si hranitor mic dejun presarat cu marar.


Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cartofi prajiti cu unt, usturoi si ou ochi

Meniu 3 Saptamana Mare

Musaca de cartofi