Mic dejun raw vegan cu ovaz
Ola! Si bine te-am regasit!
“Tu nu prea ai retete de mic dejun pe blog. Si nici de
supe/ciorbe”, constata zilele trecute “Mini Me”. Ca urmare pentru azi am ales o
reteta simpla, rapida si delicioasa de mic dejun ce nu necesita fierbere.
Ingrediente (pentru doua portii):
-
“Lapte” de migdale –
400 ml
-
Ovaz – 200 g
-
Miere – 1 lingurita
-
Gem de caise – 2 lingurite
-
Merisoare – 2 lingurite
Pentru inceput am pus ovaz la inmuiat in laptele de migdale
timp de 15 minute. In cazul in care se doreste o textura mai crocanta/mai moale
a ovazului ne putem “juca” cu cantitatea de apa sau de cereale. Cand am obtinut
consistenta dorita am adaugat miere in continutul bolului.
Pentru a transporta mai usor micul dejun am avut nevoie de
doua borcane cu o capacitate de circa 300 g fiecare. Am impartit cantitatea de cereale
aproximativ in patru parti. Am umplut jmatate de borcan cu amestecul de
ovaz-lapte de migdale – miere si deasupra acestuia am asezat un strat de gem de
caise.
A urmat restul compozitiei iar la final am umplut borcanele cu cateva merisoare
ce au adus o tenta acrisoara micului dejun.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu