Fursecuri din ovaz, banane si stafide



Ola! Si bine te-am regasit!

“Sa tin post in ziua de azi nu este foarte dificil”, mi-a spus ieri un prieten. Ca urmare pentru azi am ales o reteta “de dulce” imbina savoarea bananelor si a stafidelor cu o sursa excelenta de energie, fibre si carbohidrati complexi (fulgii de ovaz).




Ingrediente:
-          Banane – 2 buc
-          Fulgi dovaz – 150 g
-          Stafide – 2 linguri
-          Optional: scortisoara, fulgi de cocos, esenta de vanilie sau rom


Dupa ce am pasat banana cu o furculita si mirosul s-a raspindit in toata bucatarie am ajuns la concluzia ca ingredientele optionale vor “intra in scena” dupa multe serii de fursecuri facute din compozitia “de baza”.


Peste piureul de banane am adaugat ovazul si stafidele si siam lasat compozitia “sa se odihneasca” circa 20 de minute. Intre timp am incins cuptorul la 200 grade Celsius.











In principiu, compozitia se pune in tava pe o hartie de copt cu ajutorul unei lingurite si se aplatizeaza. Din motive estetice eu am ales un inel de metal pentru a forma fursecurile. 














Cand tava s-a umplut am introdus-o in cuptor pentru circa 20 – 30 minute. Mai exact pana cand fursecurile s-au rumenit la suprafata si avand grija ca sa nu se arda stafidele (caz in care devin amare). Dupa ce s-au racit “biscuitii” sunt putin “gumosi si moliciosi dar deliciosi”, dupa cum mi-a transmis “Mini Me”



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici