Fursecuri din ovaz, banane si stafide
Ola! Si bine te-am regasit!
“Sa tin post in ziua de azi nu este foarte dificil”, mi-a
spus ieri un prieten. Ca urmare pentru azi am ales o reteta “de dulce” imbina savoarea bananelor si a stafidelor cu o sursa excelenta de energie, fibre si carbohidrati
complexi (fulgii de ovaz).
Ingrediente:
-
Banane – 2 buc
-
Fulgi dovaz – 150 g
-
Stafide – 2 linguri
-
Optional:
scortisoara, fulgi de cocos, esenta de vanilie sau rom
Dupa ce am pasat banana cu o furculita si mirosul s-a
raspindit in toata bucatarie am ajuns la concluzia ca ingredientele optionale vor
“intra in scena” dupa multe serii de fursecuri facute din compozitia “de baza”.
Peste piureul de banane am adaugat ovazul si stafidele
si siam lasat compozitia “sa se odihneasca” circa 20 de minute. Intre timp am
incins cuptorul la 200 grade Celsius.
In principiu, compozitia se pune in tava pe o hartie de
copt cu ajutorul unei lingurite si se aplatizeaza. Din motive estetice eu am
ales un inel de metal pentru a forma fursecurile.
Cand tava s-a umplut am
introdus-o in cuptor pentru circa 20 – 30 minute. Mai exact pana cand
fursecurile s-au rumenit la suprafata si avand grija ca sa nu se arda stafidele
(caz in care devin amare). Dupa ce s-au racit “biscuitii” sunt putin “gumosi si
moliciosi dar deliciosi”, dupa cum mi-a transmis “Mini Me”
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu