Ciuperci umplute cu branzeturi si ou posat
Ola! Si bine te-am regasit!
Din cand in cand imi imaginez micul dejun intr-o anumita
combinatie de arome si texturi. Evident, de aici si pana la “punerea in
practica” a retetei imaginate nu mai este decat un singur pas. Ca urmare pentru
azi am ales o combinatie de ciuperci, branzeturi si ou ce m-a incantat vizual
si gustativ atat de mult incat am simtit ca o sa fie o zi minunata in
continuare.
-
Ciuperci – 4 buc
suficient de mari ca sa “gazduiasca” un ou
-
Emmentaller – 4 felii
-
Branza de capra – 4 lingurite
-
Sare, piper,
coriandru, busuioc
Am curatat ciupercile de coaja, le-am spalat si le-am pus
intr-o tava unsa cu ulei. Am umplut fiecare ciuperca cu branza de capra si
emmentaller si am bagat totul in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru 20 – 30 de minute.
Pentru oul posat am ales o oala de vreo 20 cm diametru si
cam tot atata inaltime in care am pus o lingurita de sare si doua de otet. Apa
trebuie sa fie fierbinte (nu clocotita), momentul ideal fiind atunci cand apar
mici bule de aer pe fundul vasului (flacara arazului fiind la minim).
Am testat doua variante de scufundare in apa fierbinte. Prima, a fost cu oul scos direct din coaja, ceea ce a dus la un rezultat un
pic “imprastiat”. Pentru a doua varianta am scos oul intr-o sita ca sa curga
partea apoasa din el. (Rezultatul
a placut mai mult ochiului mei de gurmand.)
Cu o lingura de lemn am creat in oala un vartej de apa in mijlocul caruia am lasat usor oul sa cada. Am stat cu ochii pe ceas 3-3,5 minute si cu o paleta am scos oul si l-am scufundat cateva secunde intr-un vas cu apa rece. Am facut asta pentru a opri oul din coacere si (mai important) pentru a inlatura gustul de otet.
La final am pus oul deasupra iupercii si m-am bucurat de savoarea ciupercii si a branzeturilor minunat completate de cremozitatea oului posat.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu