Bors rusesc reinterpretat
Ola! Si bine te-am regasit!
Hristos a Inviat! Azi, dupa Sarbatorile
Pascale petrecute impreuna cu familia si prietenii am simtit nevoia unei ciorbe
revigorante. Ca urmare am ales un “bors rusesc” din reteta caruia am eliminat
smantana, oul si fasolea verde (pe care am inlocuit-o cu brocoli). Evident
partea acrisoara am obtinut-o cu ajutorul lichidului in care au fermentat
taratele de grau. In plus, la servire am adaugat o delicioasa felie de paine prajita direct pe plita incinsa.
Ingrediente:
-
Telina - ½ capatana
-
Sfecla rosie - ½
capatana
-
Morcovi - 2 buc.
-
Pastarnac - ½ buc
-
Rosii - 2 buc.
-
Ardei gras - 1buc.
-
Dovlecel - 1 buc
-
Brocoli - 3-4
buchetele
-
Orez - 3 linguri
-
Bors – ½ litru
-
Ulei - 2 linguri
-
Leustean - 1
legatura
-
Sare, piper
Am dat prin razatoare morcovul, telina, sfecla rosie si
pastarnacul si am taiat cubulete ardeiul, dovlecelul si rosiile.
Intr-o oala potrvita am calit morcovul, telina, sfecla rosie,
pastranacul si ardeiul gras. Dupa ce au devenit translucide, le-am acoperit cu
apa si le-am fiert 15 minute. Dupa acest interval de timp am adaugat brocoli,
rosiile si dovlecelul. Am lasat totul sa fiarba inca 10 minute iar apoi am obtinut
gustul pe care il doream cu ajutorul borsului de tarate.
Nu a mai ramas decat
sa adaug orezul, sa astept ca acesta sa sa fiarba iar la final sa adaug sare,
piper si leustean dupa dorinta.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu