Baclava cu nuca


Ola! Si bine te-am regasit!

Baclavaua este unul din deserturile de care nu prea pot “sa stau departe”. In plus are un timp de realizare foarte scurt (mai ales daca se opteaza pentru cumpararea foilor de placinta), ingrediente foarte putine si poate fi servita calda sau rece impreuna cu limonada sau vin.


Ingrediente:
-          Foi de placinta – 400 g (1 pachet)
-          Unt sau margarina – 100 g
-          Ulei floarea soarelui – 50 ml
-          Miez de nuca – 250 g
-          Apa – 400 ml
-          Zahar – 200 g
-          Zeama de lamaie – 3 linguri
-          Esenta de vanilie (sau o pastaie) – 1 lingurita


Am lasat aluatul sa se decongeleze iar apoi cu ajutorul unei foarfeci am potrivit foile conform dimensiunii tavii. Am topit untul pana cand a devenit lichid iar apoi l-am amestecat cu uleiul e floarea soarelui.
  


















Cu o pensula de silicon am uns tava cu amestecul unt-ulei, am pus prima foaie de placinta, pe care iar am dat un strat din combinatia mentionata pe care am acoperit-o cu alt strat de aluat. Si tot asa pana cand am folosit jumatate din pachet, moment in care am asezat un singur strat de nuci macinate.




 Peste nuci am asezat restul pachetului, respectiv foaie de placinta-unt+ulei-foaie de placinta.Cand am terminat aluatul am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 20 – 25 de minute.











Cat timp tava se afla in cuptor, am fiert la foc mic siropul format din apa si zahar. Dupa ce s-a topit zaharul si a dat in clocot am luat lichidul de pe foc si am adaugat sucul de la lamaie. Cand am scos tava din cuptor am turnat deasupra baclavalei siropul dulce ce era deja racit. 















Am lasat tava sa se raceasca la temperatura camerei dupa care am mutat-o in frigider. Cand baclavaua “a tras” aproape tot sucul am servit-o predarata cu firsic (care poate fi inlocuit cu scortisoara).











Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cartofi prajiti cu unt, usturoi si ou ochi

Meniu 3 Saptamana Mare

Musaca de cartofi