Baclava cu nuca
Ola! Si bine te-am regasit!
Baclavaua este unul din deserturile de care nu prea pot “sa
stau departe”. In plus are un timp de realizare foarte scurt (mai ales daca se
opteaza pentru cumpararea foilor de placinta), ingrediente foarte putine si
poate fi servita calda sau rece impreuna cu limonada sau vin.
Ingrediente:
-
Foi de placinta –
400 g (1 pachet)
-
Unt sau margarina –
100 g
-
Ulei floarea
soarelui – 50 ml
-
Miez de nuca – 250 g
-
Apa – 400 ml
-
Zahar – 200 g
-
Zeama de lamaie – 3 linguri
-
Esenta de vanilie (sau
o pastaie) – 1 lingurita
Am lasat aluatul sa se decongeleze iar apoi cu ajutorul
unei foarfeci am potrivit foile conform dimensiunii tavii. Am topit untul pana
cand a devenit lichid iar apoi l-am amestecat cu uleiul e floarea soarelui.
Cu o pensula de silicon am uns tava cu amestecul
unt-ulei, am pus prima foaie de placinta, pe care iar am dat un strat din
combinatia mentionata pe care am acoperit-o cu alt strat de aluat. Si tot asa
pana cand am folosit jumatate din pachet, moment in care am asezat un singur
strat de nuci macinate.
Cat timp tava se afla in cuptor, am fiert la foc mic
siropul format din apa si zahar. Dupa ce s-a topit zaharul si a dat in clocot
am luat lichidul de pe foc si am adaugat sucul de la lamaie. Cand am scos tava
din cuptor am turnat deasupra baclavalei siropul dulce ce era deja racit.
Am
lasat tava sa se raceasca la temperatura camerei dupa care am mutat-o in
frigider. Cand baclavaua “a tras” aproape tot sucul am servit-o predarata cu
firsic (care poate fi inlocuit cu scortisoara).
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu