Tocanita de pui
Ola! Si bine te-am regasit!
Ieri o prietena m-a intrebat ce mai gatesc. I-am raspuns
ca o sa fie ceva cu pui… Ostropel sau toacanita. “Pai nu e acelasi lucru?”, m-a
intrebat ea. “Nu prea…”, am raspuns. “Tocanita se face cu bucatele de carne
prajita si ceapa in timp ce ostropelul are ca ingredient major faina, sos de
otet si usturoi. Desi cred ca bunica nu prea “se incurca” cu asemenea amanunte,
mai important era sa fie gustos”, am incheiat eu amuzat.
Ingrediente:
-
Pui – 1 kg
-
Supa de pui – 400 ml
-
Ceapa – 3 buc
-
Usturoi – 2 catei
-
Rosii decojite
intregi – 800 g
-
Frunze de dafin – 3 buc
-
Sare, piper
Am transat puiul si l-am pus la fiert. Fiind “de curte” a
durat ceva mai mult pana cand a fost gata in oala “sub presiune”. La final l-am prajit putin intr-o tigaie.
Am scos carnea din tigaie si am sotat in uleiul si aromele de acolo ceapa maruntita si usturouil tocat. Apoi am adaugat rosiile, frunzele de dafin si 400
ml de supa de pui. Cand amestecul a inceput sa fiarba am adaugat si carnea
de pui.
Am lasat amestecul circa 20 de minute sa fiarba amestecand din cand in
cand. Cand ceapa a devenit moale si sosul ajuns la consistenta pe care o doream
am stins flacara si am completat gustul cu sare si piper
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu