Tocanita de pui


Ola! Si bine te-am regasit!

Ieri o prietena m-a intrebat ce mai gatesc. I-am raspuns ca o sa fie ceva cu pui… Ostropel sau toacanita. “Pai nu e acelasi lucru?”, m-a intrebat ea. “Nu prea…”, am raspuns. “Tocanita se face cu bucatele de carne prajita si ceapa in timp ce ostropelul are ca ingredient major faina, sos de otet si usturoi. Desi cred ca bunica nu prea “se incurca” cu asemenea amanunte, mai important era sa fie gustos”, am incheiat eu amuzat.


Ingrediente:
-          Pui – 1 kg
-          Supa de pui – 400 ml
-          Ceapa – 3 buc
-          Usturoi – 2 catei
-          Rosii decojite intregi – 800 g
-          Frunze de dafin – 3 buc
-          Sare, piper




Am transat puiul si l-am pus la fiert. Fiind “de curte” a durat ceva mai mult pana cand a fost gata in oala “sub presiune”. La final l-am prajit putin intr-o tigaie.










Am scos carnea din tigaie si am sotat in uleiul si aromele de acolo ceapa maruntita si usturouil tocat. Apoi am adaugat rosiile, frunzele de dafin si 400 ml de supa de pui. Cand amestecul a inceput sa fiarba am adaugat si carnea de pui. 












Am lasat amestecul circa 20 de minute sa fiarba amestecand din cand in cand. Cand ceapa a devenit moale si sosul ajuns la consistenta pe care o doream am stins flacara si am completat gustul cu sare si piper


Bafta si inspiratie!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici