Terina de spanac cu sos de cascaval


Ola! Si bine te-am regasit!

Cand am ales sa gatesc aperitivul de azi, nu prea am stiut la ce sa ma astept mai exact deoarece nu reuseam sa imi imaginez textura spanacului copt in tava de cozonac. Acum, dupa ce am scos terina din cuptor si am gustat-o pot spune ca este o reteta plina de calitati: simpla, rapid de facut, gustoasa si - in functie de cat sos de cascaval este in farfurie – delicat de cremoasa.
  


Ingrediente terina:
-          Spanac – 500 g
-          Ricotta – 200g
-          Pesmet – 100g
-          Parmezan ras – 4 linguri
-          Oua fierte - 2 buc
-          Oua crude – 2 buc
-          Unt, sare
















Ingrediente sos:
-          Cascaval – 200g
-          Unt – 50 g
-          Faina – 3 linguri
-          Lapte – 1 pahar
-          Sare, piper, nucsoara
  


Intrucat spanacul a fost congelat, l-am pus intr-o sita si am asteptat sa ajunga aproape de temperatura camerei. Cand s-a dezghetat l-am stors bine si l-am amestecat cu ricotta, parmezanul ras, pesmetul si cele doua oua.


Tava de cozonac am uns-o cu unt si am tapetat-o cu pesmet. Cand am terminat am umplut tava cu compozitia de spanac in care am “ascuns” cele doua oua fierte. Deasupra am creat un capac din folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru circa 30 de minute.











Cat timp terina se afla in cuptor “m–am ocupat” de sos. Intr-o cratita am pus faina si am rumenit-o putin la flacara medie a aragazului. In timp ce amestecam faina am adaugat laptele “in fir subtire”, untul final cascavalul ras. Am fiert ingredientele pana cand s-a topit tot cascavalul iar compozitia a ajuns la consistenta pe care o doream. La final am obtinut gustul dorit cu ajutorul nucsoarei, sarii si piperului.




Cand pe scobitoarea introdusa in terina nu s-a mai “prins” aluat am scos terina din cuptor, am scos tava din cuptor, am rasturnat terina inca fierbinte si am feliat-o. Terina de spanac se imbogateste cand este pusa in farfurie si se “intalneste” cu sosul de cascaval ce ofera mancarii un plus de arome si un gust minunat.














Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare