Terina de spanac cu sos de cascaval
Ola! Si bine te-am regasit!
Cand am ales sa gatesc aperitivul de azi, nu prea am
stiut la ce sa ma astept mai exact deoarece nu reuseam sa imi imaginez textura
spanacului copt in tava de cozonac. Acum, dupa ce am scos terina din cuptor si
am gustat-o pot spune ca este o reteta plina de calitati: simpla, rapid de
facut, gustoasa si - in functie de cat sos de cascaval este in farfurie – delicat
de cremoasa.
Ingrediente terina:
-
Spanac – 500 g
-
Ricotta – 200g
-
Pesmet – 100g
-
Parmezan ras – 4
linguri
-
Oua fierte - 2 buc
-
Oua crude – 2 buc
-
Unt, sare
Ingrediente
sos:
-
Cascaval – 200g
-
Unt – 50 g
-
Faina – 3 linguri
-
Lapte – 1 pahar
-
Sare, piper,
nucsoara
Intrucat spanacul a fost congelat, l-am pus intr-o sita
si am asteptat sa ajunga aproape de temperatura camerei. Cand s-a dezghetat
l-am stors bine si l-am amestecat cu ricotta, parmezanul ras, pesmetul si cele
doua oua.
Tava de cozonac am uns-o cu unt si am tapetat-o cu
pesmet. Cand am terminat am umplut tava cu compozitia de spanac in care am “ascuns”
cele doua oua fierte. Deasupra am creat un capac din folie de aluminiu si am
bagat-o in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru circa 30 de minute.
Cat timp terina se afla in cuptor “m–am ocupat” de sos.
Intr-o cratita am pus faina si am rumenit-o putin la flacara medie a aragazului.
In timp ce amestecam faina am adaugat laptele “in fir subtire”, untul final
cascavalul ras. Am fiert ingredientele pana cand s-a topit tot cascavalul iar
compozitia a ajuns la consistenta pe care o doream. La final am obtinut gustul
dorit cu ajutorul nucsoarei, sarii si piperului.
Cand pe scobitoarea introdusa in terina nu s-a mai “prins”
aluat am scos terina din cuptor, am scos tava din cuptor, am rasturnat terina
inca fierbinte si am feliat-o. Terina de spanac se imbogateste cand este pusa
in farfurie si se “intalneste” cu sosul de cascaval ce ofera mancarii un plus
de arome si un gust minunat.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu