Spanac cu rosii


Ola! Si bine te-am regasit!

Dintre toate legumele, spanacul este singura despre care se poate spune ca are “o viata de vedeta”. Undeva in 1870 chimistul german Erich von Wolf a calculat eronat continutul de fier al spanacului si a pus o virgula in alta parte decat ar fi trebuit. Astfel, spanacul ajungea sa aiba o cantitate de fier de 35g in loc de 3,5g. Nu eroarea l-a adus ‘in lumina reflectoarelor” (cantitatea de fier ar fi fost similara celei din carnea rosie), ci un personaj de desene animate, Popeye Marinarul. Conform statisticilor americane datorita acestui desen animat vanzarile de spanac ar fi crescut cu 33% si au salvat industria spanacului. Personal il prefer cu ou ochi iar primavara “se lupta” cu urzica pentru ocuparea unui loc in farfurie.


Ingrediente:
-          Spanac inghetat – 500g
-          Rosii din conserva – 400g
-          Cartof – 1 buc
-          Ceapa – 1 buc
-          Usturoi – 2 catei
-          Smantana de gatit – 100 ml
-          Smantana fermentata – 1 lingura/portie
-          Apa – 100 ml
-          Boia de arteri dulce – ½ lingurita
-          Boia de ardei iute – ½ lingurita
-          Curry – ½ lingurita
-          Sare, piper

Peste ceapa sotata in ulei am pus spanacul iar pentru un plus de textura am adaugat cartoful fiert si zdrobit cu furculita. Ulterior am turnat conderva de rosii, apa si condimentele. Am lasat totul sa fiarba al foc mic 15 minute, amestecand continutul din cand in cand.









La finalul timpului am adaugat smantana de gatit si am mai dat inca o data “in clocot” continutul. Cand mancarea s-a racit am adaugat usturoiul ras fin. O portie de mancare se serveste asezonata cu o lingura de smantana fermentata.






Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare