Quiche Lorraine


Ola! Si bine te-am regasit!

            Una din vorbele intelepte ale poporului roman spune ca “nu faci afaceri cu familia”. Dar ce te faci cand “afacerea” inseamna “livrarea” mancarii relativ in fiecare zi?. Cum apreciezi succesul retetelor pe care le adunci in fata mesenilor? Stiind ca este o mancare gustoasa si bogata in nutrienti sau mergand pe principiul “trebuie sa mancam ce e in farfurie pentru ca trebuie sa avem un meniu diversificat”? Pentru mine succesul unui fel de mancare este direct proportional cu timpul in care aceasta “se evapora” din vasul in care este. Si exact asa s-a intamplat astazi cand preparatul a disparut din farfurie exact cu putin inainte de fotografia finala.


Ingrediente:
-          Aluat de pizza – 1 foaie
-          Oua – 4 oa
-          Bacon – 300g
-          Emmentaler – 100 g
-          Smantana – 300g
-          Sare, piper, nucsoara

Pentru o "punere in practica" rapida a acestui fel de mancare am ales sa cumpat un aluat (necongelat) de pizza. Intr-un vas termorezistent uns cu unt am asezat foaia de aluat si am am copt-o timp de circa 10 minute in cuptorul incins la 200 grade Celsius. Intre timp am amestecat smantana cu sare, piper, nucsoara si cele 4 oua, am prajit bacon-ul si am ras cascavalul.







Dupa ce aluatul s-a copt am asezat bacon-ul peste care a urmat stratul de emmentaler. La final am turnat branza amestecata cu ouale si am introdus vasul termorezistent pentru 20 de minute in cuptorul incins la 200 grade Celsius. 





Cand a fost gata am scos Quiche Lorraine-ul la racit iar apor l-am taiat felii. Dupa cum spuneam si la inceput, toata familia s-a “invartit” in jurul mancarii atrasa de mirosul imbietor si i-a “gustat” savoarea pana cand aparatul de fotografiat a ajuns “somer” iar eu am constatat satisfacut ca ma bucura mai mult “disparitia” mancarii decat faptul ca nu am “fotografie de coperta”.



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare