Prajitura din gris cu sos de lamaie
Ola! Si bine te-am regasit!
Exista unii oameni care imi raman in memorie nu doar pentru
ceea ce fac (sau nu fac) ci mai ales pentru ceea ce spun. Nu-i vad “cu anii”
dar vorbele lor imi aduc un zambet pe fata de fiecare data. Astazi de exemplu,
cand am vazut reteta de prajitura de gris cu sos de lamaie, mi-am adus aminte
de exclamatia unei prietene: “Si acum sa ne dolofanim!”.
Ingrediente:
-
Gris – 150 g
-
Lapte – 1 litru
-
Zahar – 125g
-
Zahar vanilat – 1 pliclet
-
Oua – 3 buc
-
Unt – 25 g
-
Lamaie – 1 buc
-
Zahar – 200 g
-
Apa – 300 ml
Am pus la fiert laptele impreuna cu zaharul si am
asteptat sa dea in clocot iar apoi am redus focul si am turnat grisul. O data
omogenizata, compozitia a mai stat deasupra flacarii inca 15 minute.
Dupa ce am terminat si aceasta operatie am luar o tava,
am uns-o cu unt si am umplut-o cu amestecul de mai sus. Am reglat cuptorul la
200 grade Celsius si am lasat prajitura sa se coaca 30 de minute.
Pentru sosul de lamaie am folosit o parte din coaja (ce
poate fi si element de décor la final), pe care am pus-o la fiert impreuna cu
zaharul, apa si zeama fructului. Am amestecat pana cand s-a topit zaharul si am
fiert compozitia pana cand a atins consistenta pe care o doream.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu