Pachetele de primavara
Ola! Si bine te-am regasit!
Pana astazi foaia de orez a reprezentat provocarea pe
care un vroiam sa o accept. Aveam impresia ca este foarte fragila si ca “lucrul”
cu ea necesita multa rabdare. Dar, ca de obicei, curiozitatea a invins si vorba
lui “Mini Me”: “E normal sa faci pachetele de primavara pentru ca… este
primavara!”. Ca urmare am inceput cautarea retetei potrivita si am constatat rapid ca pachetelele
de primavara se pot face cu omleta, carne, legume sotate sau crude. Nici in
ceea ce priveste invelisul lor nu am fost prea lamurit, unele retete recomandand
aluatul de faina, altele foaia de orez prajita sau nu in
baie de ulei. Ca urmare am ales varianta cu legume congelate sotate in ulei si foi de
orez prajite.
Ingrediente:
-
Amestec de legume
congelate – 500g
-
Sos de soia – 2 linguri
-
Sos de stridii – 2 linguri
-
Zahar – 2 linguri
-
Zeama de lamaie – ½ lingura
-
Unt – 1 lingurita
-
Ulei pentru sotat + “baie”
– 1 litru
-
Amestec de
condimente “chinezesti”
-
Sare, piper
Intr-o tigaie suficient de incapatoare am pus putin ulei
si lingurita de unt si am sotat legumele. Gustul acestora l-am obtinut cu
ajutorul unui amestec de condimente chinezesti, sare si piper.
Intr-un castron cu apa la temperatura camerei am inmuiat
pe rand, timp de 30 de secunde, cate o
foaie de orez. Unii bucatari recomanda “apa rece” in timp ce altii folosesc “apa fierbinte”. In multe retete am gasit recomandarea ca foaia
de orez sa fie pusa pe un prosop dupa ce sunt scoase din apa. Personal mi s-a
parut dificila manevrarea lor (se lipesc un pic de tesatura), ca urmare am
folosit un tocator de plastic.
Dupa cum spuneam, foile de orez se umplu pe masura ce
sunt scoase din apa. Cam pe la sfertul fiecarei foi am pus amestecul de legume
si l-am acoperit cu semicercul mai mic. Am “pliat” foaia pentru a forma cele doua
capete ale pachetelului si am continuat acoperirea prin rulare a umpluturii (procesul
nu este asa complicat cum este descris J ).
La final am prajit
pachetelele de primavara (pana cand au devenit crocante) intr-o “baie de ulei”
aflata pe cea mai mica flacara a aragazului. (In cazul in care temperatura
uleiului este prea mare sau exista prea multa umplutura foaia de orez poate
ceda).
Am servit pachetelele de primavara impreuna cu amestecul
de sosde soia+sos de stridii+zahar+zeama de lamaie si mi-am propus ca in
viitorul apropiat sa inlocuiesc foaia de orez cu aluat pentru a vedea
diferenta.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu