Pachetele de primavara


Ola! Si bine te-am regasit!

Pana astazi foaia de orez a reprezentat provocarea pe care un vroiam sa o accept. Aveam impresia ca este foarte fragila si ca “lucrul” cu ea necesita multa rabdare. Dar, ca de obicei, curiozitatea a invins si vorba lui “Mini Me”: “E normal sa faci pachetele de primavara pentru ca… este primavara!”. Ca urmare am inceput cautarea retetei potrivita si am constatat rapid ca pachetelele de primavara se pot face cu omleta, carne, legume sotate sau crude. Nici in ceea ce priveste invelisul lor nu am fost prea lamurit, unele retete recomandand aluatul de faina, altele foaia de orez prajita sau  nu  in baie de ulei. Ca urmare am ales varianta cu legume congelate sotate in ulei si foi de orez prajite.


Ingrediente:
-          Amestec de legume congelate – 500g
-          Sos de soia – 2 linguri
-          Sos de stridii – 2 linguri
-          Zahar – 2 linguri
-          Zeama de lamaie – ½ lingura
-          Unt – 1 lingurita
-          Ulei pentru sotat + “baie” – 1 litru
-          Amestec de condimente “chinezesti”
-          Sare, piper


Intr-o tigaie suficient de incapatoare am pus putin ulei si lingurita de unt si am sotat legumele. Gustul acestora l-am obtinut cu ajutorul unui amestec de condimente chinezesti, sare si piper.


Intr-un castron cu apa la temperatura camerei am inmuiat pe rand,  timp de 30 de secunde, cate o foaie de orez. Unii bucatari recomanda “apa  rece” in timp ce altii folosesc “apa fierbinte”.  In multe retete am gasit recomandarea ca foaia de orez sa fie pusa pe un prosop dupa ce sunt scoase din apa. Personal mi s-a parut dificila manevrarea lor (se lipesc un pic de tesatura), ca urmare am folosit un tocator de plastic.














Dupa cum spuneam, foile de orez se umplu pe masura ce sunt scoase din apa. Cam pe la sfertul fiecarei foi am pus amestecul de legume si l-am acoperit cu semicercul mai mic. Am “pliat” foaia pentru a forma cele doua capete ale pachetelului si am continuat acoperirea prin rulare a umpluturii (procesul nu este asa complicat cum este descris J ).




La final am  prajit pachetelele de primavara (pana cand au devenit crocante) intr-o “baie de ulei” aflata pe cea mai mica flacara a aragazului. (In cazul in care temperatura uleiului este prea mare sau exista prea multa umplutura foaia de orez poate ceda).


Am servit pachetelele de primavara impreuna cu amestecul de sosde soia+sos de stridii+zahar+zeama de lamaie si mi-am propus ca in viitorul apropiat sa inlocuiesc foaia de orez cu aluat pentru a vedea diferenta.





Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare