Lipie cu pui pentru dimineti lenoase
Ola! Si bine te-am regasit!
Lipia
umpluta este preparatul pe care aleg sa il gatesc in rarele dimineti in
care cu greu ma desprind de confortul patului. Ingredientele sunt cele pe care le am “la
indemana” prin frigider sau camara (ceea ce ajuta si la pastrarea ordinii si
curateniei in bucatarie. “Leftovers” cum ar spune unii bucatari celebri J).
Ingrediente:
- Tortilla – 4 buc
- Sos de rosii – 200g
- Sos Siracha – 3 lingurite
- Carne de pui – 300 g
- Fasole boabe conserva – 200 g
- Ceapa – 1 buc
- Ardei – 1 buc
- Salata – 300 g
- Parmezan – 100 g
- Smantana de gatit – 100 ml
- Sare, piper, cimbru
Intr-o
tigaie am sotat ceapa taiata fasii si ardeiul iar apoi am adaugat bucatelele de
carne de pui. Ulterior am adaugat cam jumatate din amestecul format din sosul
de rosii si Siracha si am tinut tigaia pe foc pana cand puiul s-a gatit.
Am
luat o foaie de tortilla si am uns-o cu sos re rosii. Am pus pe ea o lingura de
boabele de fasole, carnea de pui ,paarmezanul si salata. Ultimul strat a fost
obtinut prin amestecarea restului de sos Siracha cu smantana de gatit. La final
am impachetat lipia, m-am urcat “in varful patului” si m-am bucurat de un mic
dejun satios si plin de arome.
Bafta si inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu