Lipie cu pui pentru dimineti lenoase


Ola! Si bine te-am regasit!



                Lipia umpluta este preparatul pe care aleg sa il gatesc in rarele dimineti in care cu greu ma desprind de confortul patului.  Ingredientele sunt cele pe care le am “la indemana” prin frigider sau camara (ceea ce ajuta si la pastrarea ordinii si curateniei in bucatarie. “Leftovers” cum ar spune unii bucatari celebri J).





Ingrediente:
-          Tortilla – 4 buc
-          Sos de rosii – 200g
-          Sos Siracha – 3 lingurite
-          Carne de pui  – 300 g
-          Fasole boabe conserva – 200 g
-          Ceapa – 1 buc
-          Ardei – 1 buc
-          Salata – 300 g
-          Parmezan – 100 g
-          Smantana de gatit – 100 ml
-          Sare, piper, cimbru



                 Pentru ca este vorba de o mancare  de “dimineti lenoase” este firesc ca reteta sa cuprinda multe ingrediente de-a gata”.
                Intr-o tigaie am sotat ceapa taiata fasii si ardeiul iar apoi am adaugat bucatelele de carne de pui. Ulterior am adaugat cam jumatate din amestecul format din sosul de rosii si Siracha si am tinut tigaia pe foc pana cand puiul s-a gatit.











                Am luat o foaie de tortilla si am uns-o cu sos re rosii. Am pus pe ea o lingura de boabele de fasole, carnea de pui ,paarmezanul si salata. Ultimul strat a fost obtinut prin amestecarea restului de sos Siracha cu smantana de gatit. La final am impachetat lipia, m-am urcat “in varful patului” si m-am bucurat de un mic dejun satios si plin de arome.



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare