Fasole verde cu sos de rosii


Ola! Si bine te-am regasit!

“Ce avem noi aici si miroase asa de bine? O mancarica de fasole!” a exclamat “Mini Me” cand a intrat in bucatarie. Un fel de mancare simplu, rapid de realizat si “pe gustul” vegetarienilor. In plus, fasolea se fierbe direct in sosul de rosii, adica reteta se poate incadra usor la categoria “one pot”.


Ingrediente:
-          Fasole verde congelata – 800 g
-          Morcov - 1 buc
-          Ceapa -  buc
-          Ardei – 1 buc
-          Rosie – 1 buc
-          Usturoi – 1 – 2 catei
-          Foaie de dafin – 1 buc
-          Sare, piper, oregano, marar


Dupa cum spuneam, este vorba de o reteta simpla si rapid de realizat. Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc, morcovul se taie cuburi mici. Ingredientele mentionate se calesc iar cand ceapa se inmoaie se adauga foaia de dafin, rosia si ardeiul tocate.






Dupa ce amestecul “da in clocot” se adauga fasolea pastai (congelata), se amesteca bine totul si se lasa sa fiarba circa 20 - 30 de minute (adica pana cand s-au inmuiat pastaile de fasole). La final am luat compozitia de pe foc si am desavarsit gustul cu sare, piper, oregano si marar.




Mancarea de fasole cu sos de rosii poate fi servita ca fel principal de mancare (mie imi place cu muuuult sos) sau ca garnitura la friptura.



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cartofi prajiti cu unt, usturoi si ou ochi

Meniu 3 Saptamana Mare

Musaca de cartofi