Fasole verde cu sos de rosii
Ola! Si bine te-am regasit!
“Ce avem noi aici si miroase asa de bine? O mancarica de
fasole!” a exclamat “Mini Me” cand a intrat in bucatarie. Un fel de mancare
simplu, rapid de realizat si “pe gustul” vegetarienilor. In plus, fasolea se
fierbe direct in sosul de rosii, adica reteta se poate incadra usor la
categoria “one pot”.
Ingrediente:
-
Fasole verde
congelata – 800 g
-
Morcov - 1 buc
-
Ceapa - buc
-
Ardei – 1 buc
-
Rosie – 1 buc
-
Usturoi – 1 – 2 catei
-
Foaie de dafin – 1 buc
-
Sare, piper,
oregano, marar
Dupa cum spuneam, este vorba de o reteta simpla si rapid
de realizat. Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc, morcovul se taie
cuburi mici. Ingredientele mentionate se calesc iar cand ceapa se inmoaie se
adauga foaia de dafin, rosia si ardeiul tocate.
Dupa ce amestecul “da in clocot” se adauga fasolea
pastai (congelata), se amesteca bine totul si se lasa sa fiarba circa 20 - 30 de minute (adica
pana cand s-au inmuiat pastaile de fasole). La final am luat compozitia de pe
foc si am desavarsit gustul cu sare, piper, oregano si marar.
Mancarea de fasole cu sos de rosii poate fi servita ca
fel principal de mancare (mie imi place cu muuuult sos) sau ca garnitura la
friptura.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu