Dulceata de ceapa cu friptura de porc
Ola! Si bine te-am regasit!
Dulceata de ceapa reprezinta o
delicatesa ce m-a surprins placut prin gustul iute si totodata dulce pe care il
are. In plus timpul de realizare al retetei este aproape egal cu cel al
prajirii carnii pe care o completeaza minunat.
Ingrediente:
-
Ceapa rosie – 5 buc
-
Vin rosu sec – 3 linguri
-
Zahar – 2 linguri
-
Otet balsamic – 1 lingura
-
Ulei – 2 linguri
-
Sare, pipe,
coriandru, nucsoara
In functie de marimea cepelor acestea pot fi taiate
rondele sau julien. Intr-o tigaie am pus uleiul, zaharul si ceapa. Am calit
ceapa pana cand a devenit sticloasa, moment in care am adaugat vinul si otetul.
Am tinut compozitia pe foc pana cand s-a eliminat alcoolul iar apoi am pus
condimentele. Evident, am servit dulceata de ceapa ca garnitura la friptura de
porc cu cartofi prajiti dar asta nu inseamna ca nu ar fi “mers” cu orez sau doar
pusa pe o felie de paine.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu