Crema de branza cu ardei copt
Ola! Si bine te-am regasit!
De foarte multe ori am fost fascinat de modul in care copii
percep lumea inconjuratoare si cum testeaza daca o pot modela dupa dorinta.
Astazi, de exemplu, “Mimi Me” a exclamat “Hei, ardeiul asta copt arata ca o
limba! Si chiar se simte asa la atingere! O sa fie o reteta interesanta!”.
Intr-adevar, provocarea pentru mine era de a obtine un amestec de branza care sa
se consume cu aceeasi bucurie ca si cel de “quatro formaggi” de la pizza. Si
zic eu ca am reusit avand in vedere viteza cu care “au disparut” feliille de
paine unse cu aceasta compozitie! J
Ingrediente:
-
Branza sarata – 300 g
-
Ardei copti – 2 buc
-
Usturoi – 2 catei
-
Smantana fermentata –
2 – 3 linguri
-
Patrunjel – 2 lingurite
Cum nu era o dimineata de copt ardei, am ales varianta celor
conservati “la borcan”. Am taiat ardeii sub forma de cuburi iar “Mini Me” a dat
prin razatoare branza si usturoiul. Pentru ca nu am gasit “verde” am scos patrunjelul
tocat din “rezerva de urgenta” aflata in congelator.
Intr-un castron am strans ingredientele (branza, ardeii
copti, usturoiul, patrunjelul si o parte din smantana). Am amestecat bine
ingredientele si am mai adaugat smantana pana cand am fost multumit de
consistenta compozitiei.
La final, din doua minibaghete am format minisandvisuri si
ne-am infruptat pana cand ne-am dat seama ca, daca nu ne oprim, ramanem fara
fotografii “de coperta”.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu