Ciocanele de pui caramelizate


Ola! Si bine te-am regasit!

Ciocanelele de pui caramelizate fac parte din acele mancaruri ce se realizeaza rapid si prezinta o adevarata “explozie” de minunate arome. O reteta cu miros imbatator ce nu necesita marinare si care are un gust ce poate fi “modelat” in functie de dorinta cu accent pe gustul dulce, sarat sau picant.


Ingrediente:
-          Ciocanele de pui – 6 buc
-          Sos de soia sarat – 1 lingurita
-          Sos de soia dulce – 8 linguri
-          Zahar brun – 1 lingura

Intr-un castron am amestecat sosurile de soia impreuna cu zaharul brun pana cand acesta din urma s-a topit. Am adaugat ciocanelele de pui curatate si spalate si le-am acoperit bine cu sos.















Am mutat carnea de pui intr-un vas termorezistent si am intins cat mai bine pielita peste ciocanelele pe care apoi le-am introdus in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Ciocanelele de pui au stat in cuptor circa 40 de minute, timp in care le-am intors si uns cu sos de 4 ori.




 Ciocanelele de pui caramelizate se pot servi cu orez sau cartofi prajiti. Pentru mine insa pofta a fost atat de mare incat am ales sa pun alaturi de carnea de pui doar cateva feli de rosii.
  


Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici