Ciocanele de pui caramelizate


Ola! Si bine te-am regasit!

Ciocanelele de pui caramelizate fac parte din acele mancaruri ce se realizeaza rapid si prezinta o adevarata “explozie” de minunate arome. O reteta cu miros imbatator ce nu necesita marinare si care are un gust ce poate fi “modelat” in functie de dorinta cu accent pe gustul dulce, sarat sau picant.


Ingrediente:
-          Ciocanele de pui – 6 buc
-          Sos de soia sarat – 1 lingurita
-          Sos de soia dulce – 8 linguri
-          Zahar brun – 1 lingura

Intr-un castron am amestecat sosurile de soia impreuna cu zaharul brun pana cand acesta din urma s-a topit. Am adaugat ciocanelele de pui curatate si spalate si le-am acoperit bine cu sos.















Am mutat carnea de pui intr-un vas termorezistent si am intins cat mai bine pielita peste ciocanelele pe care apoi le-am introdus in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Ciocanelele de pui au stat in cuptor circa 40 de minute, timp in care le-am intors si uns cu sos de 4 ori.




 Ciocanelele de pui caramelizate se pot servi cu orez sau cartofi prajiti. Pentru mine insa pofta a fost atat de mare incat am ales sa pun alaturi de carnea de pui doar cateva feli de rosii.
  


Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare