Bulete de cartofi cu cascaval si branza la cuptor


Ola! Si bine te-am regasit!

Buletele de cartofi reprezinta o alternativa minunata a cartofilor prajiti sau a piure-ului de cartofi. In plus, pot fi consumate calde sau reci, la mic dejun sau la cina si pot fi umplute cu carne, legume sau branzeturi. In ceea ce priveste branzeturile in majoritatea retetelor acestea sunt transformate impreuna cu cartorii intr-o pasta omogena. Pentru ca doream o diferentiere intre gusturi eu am ales separ cartofii de gustul branzeturilor.


Ingrediente:
-          Cartofi fierti – 1 kg
-          Lapte – 125 ml
-          Unt – 50 g
-          Cascaval – 100 g
-          Branza de oaie – 100g
-          Branza – 50 g
-          Ou – 1 buc
-          Pesmet – 5 linguri
-          Faina – 3 linguri
-          Sare, boia iute, piper

Am pus la fiert cartofii “in coaja” si am inceput sa framant branza de oaie si sa o modelz sub forma unor mici bile. Din comoditate, cu ajutorul unei lingurite speciale am scobit din cascaval cateva jumatati de sfera.




 Am curatat cartofii de coaja, i-am zdrobit si i-am amestecat cu unt si lapte. Din piure am luat cam o lingura de compozitie, am umplut-o cu cascaval sau branza si am modelat-o sub forma unei bile.














Buletele de cartofi cu cascaval le-am dat prin faina apoi prin oul in care am pus condimentele si in final le-am acoperit cu pesmet (de curiozitate am lasat una acoperita doar de faina). Am incins cuptorul la 200 grade Celsius si am copt bilutele de branza si cascaval timp de 15-20 minute.








Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare