Briose din cartof dulce si branzeturi


Ola! Si bine te-am regasit!

Pentru mine briosa reprezinta una din cele mai amuzante forme pe care as vrea sa o am in farfurie la micul dejun. In plus poate fi luata la pachet ca garnitura sau ca mancare de sine statatoare, poate fi dulce sau sarata sau poate fi “inecata” sau nu intr-un sos plin de arome. Ca urmare pentru astazi am ales sa fac la cuptor briose sin cartof dulce si mozzarella (varianta in zer, nu de pizza).


Ingrediente:
-          Cartof dulce – 100 g
-          Mozzarella – 100 g
-          Ou – 2 buc
-          Faine alba de grau – 2 lunguri
-          Ceapa – ½ buc
-          Ardei Capia – ½ buc
-          Ulei (pentru sotat), unt (pentru uns forma de silicon)
-          Sare, piper, cimbru










Cartoful dulce l-am gatit la abur circa 20 minune. L-am curatat de coaja si l-am trecut prin razatoarea mare. Intr-o tigaie am sotat ceapa impreuna cu ardeiul si am lasat amestecul sa se raceasca.


Am amestecat cartoful impreuna cu cele doua oua si cantitatea de faina iar la final am adaugat mozzarella rasa (din care am pastrat cateva bucatele intregi). Am uns formele de silicon cu unt si am turnat amestecul de mai sus.




La final am pus in fiecare briosa cate o bucatica intreaga de mozzarellasi le-am introdus in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 30 de minute. Am ornat doua briose cu parmezan si cu 10 minute inainte de final inca doua cu cascaval. Cand sunt scoase din cuptor, briosele par nefacute si sunt moi. Dupa ce s-au racit insa m-am bucurat din plin de gustul cartofului dulce si al branzeturilor.









Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici