Briose din cartof dulce si branzeturi
Ola! Si bine te-am regasit!
Pentru mine briosa reprezinta una din cele mai amuzante
forme pe care as vrea sa o am in farfurie la micul dejun. In plus poate fi
luata la pachet ca garnitura sau ca mancare de sine statatoare, poate fi dulce
sau sarata sau poate fi “inecata” sau nu intr-un sos plin de arome. Ca urmare
pentru astazi am ales sa fac la cuptor briose sin cartof dulce si mozzarella
(varianta in zer, nu de pizza).
Ingrediente:
-
Cartof dulce – 100 g
-
Mozzarella – 100 g
-
Ou – 2 buc
-
Faine alba de grau –
2 lunguri
-
Ceapa – ½ buc
-
Ardei Capia – ½ buc
-
Ulei (pentru sotat),
unt (pentru uns forma de silicon)
-
Sare, piper, cimbru
Cartoful dulce l-am gatit la abur circa 20 minune. L-am
curatat de coaja si l-am trecut prin razatoarea mare. Intr-o tigaie am sotat
ceapa impreuna cu ardeiul si am lasat amestecul sa se raceasca.
Am amestecat cartoful impreuna cu cele doua oua si
cantitatea de faina iar la final am adaugat mozzarella rasa (din care am pastrat
cateva bucatele intregi). Am uns formele de silicon cu unt si am turnat
amestecul de mai sus.
La final am pus in fiecare briosa cate o bucatica
intreaga de mozzarellasi le-am introdus in cuptorul incins la 180 grade Celsius
pentru 30 de minute. Am ornat doua briose cu parmezan si cu 10 minute inainte
de final inca doua cu cascaval. Cand sunt scoase din cuptor, briosele par
nefacute si sunt moi. Dupa ce s-au racit insa m-am bucurat din plin de gustul
cartofului dulce si al branzeturilor.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu