150 de zile fabuloase pline de 150 de retete savuroase - Creveti inveliti in bacon si aluat
Ola! Si bine te-am regasit!
Ieri mi-am intrebat prietenii: “Fara sa stati prea mult
pe ganduri, ce vi se pare mai mult: 150 de zile sau 5 luni de zile?”. Si majoritatea
a raspuns “150 de zile!”. Ca urmare astazi “Retetarul Lui All” marcheaza inca o
cifra “rotunda” in palmares si inca o conspiratie a Universului in favoarea
mea!
Zoia Zarnescu mi-a spus acum cativa ani: “Intentia
Sufletului are prioritate si Viata creeaza conditiile sa si-o indeplineasca”.
Si cum sa nu fie semnificativ acest citat cand astazi, la cea de-a 150-a
aniversare a “Retetarului”, primesc invitatia de a ma alatura (in spatiul
virtual) unui grup ce face parte dintr-o miscare mondiala creeata de Deepak
Chopra?
Frumoasa
“tesatura” magica a aruncat Universul asupra mea pentru a-mi reaminti ca si
Sufletul si Trupul au nevoie de hrana pentru a creste si a se dezvolta. Iar
pentru ca Sufletul sa nu fie distras de nevoile Trupului, cea de-a 150-a reteta
poarta numele de “Creveti inveliti in bacon si aluat”.
Ingrediente:
-
Creveti – 20 buc
-
Bacon – 24 buc
-
Aluat congelat
(“gros”) – 1 buc
-
Ou – 1 buc
-
Sos Soia sarat – 1
lingura
-
Sos soia cu gust de scoici
– 1 lingura
Dupa ce aluatul s-a dezghetat l-am portionat in 24 de
fasii (poza asta am “ratat-o” J ). Am pus putin piper pe crevetii decongelati si am
inceput sa ii invelesc cu cate o fasie de bacon.
La final am infasurat
crevetele si bacon-ul in fasia de aluat si l-am uns cu putin ou batut. Am
repetat operatiunile descrise pentru fiecare crevete in parte. Cand nu au mai
fost creveti am creat cateva sticks-uri de aluat si bacon rasucite.
Cand toti crevetii au fost inveliti in bacon si aluat i-am pus intr-o tava pe o hartie de copt si i-am introdus in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru circa 20 de minute. Si
astfel am petrecut cea de-a 150-a aniversare a “Retetarului lui Alex” alaturi
de “Mini Me” si celalalt Chef al casei bucurandu-ne de gustul fabulos al
crevetilor serviti “ca atare” sau impreuna cu amestecul de sosuri de soia.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu