150 de zile fabuloase pline de 150 de retete savuroase - Creveti inveliti in bacon si aluat


Ola! Si bine te-am regasit!


Ieri mi-am intrebat prietenii: “Fara sa stati prea mult pe ganduri, ce vi se pare mai mult: 150 de zile sau 5 luni de zile?”. Si majoritatea a raspuns “150 de zile!”. Ca urmare astazi “Retetarul Lui All” marcheaza inca o cifra “rotunda” in palmares si inca o conspiratie a Universului in favoarea mea!
Zoia Zarnescu mi-a spus acum cativa ani: “Intentia Sufletului are prioritate si Viata creeaza conditiile sa si-o indeplineasca”. Si cum sa nu fie semnificativ acest citat cand astazi, la cea de-a 150-a aniversare a “Retetarului”, primesc invitatia de a ma alatura (in spatiul virtual) unui grup ce face parte dintr-o miscare mondiala creeata de Deepak Chopra?
 Frumoasa “tesatura” magica a aruncat Universul asupra mea pentru a-mi reaminti ca si Sufletul si Trupul au nevoie de hrana pentru a creste si a se dezvolta. Iar pentru ca Sufletul sa nu fie distras de nevoile Trupului, cea de-a 150-a reteta poarta numele de “Creveti inveliti in bacon si aluat”.


Ingrediente:
-          Creveti – 20 buc
-          Bacon – 24 buc
-          Aluat congelat (“gros”) – 1 buc
-          Ou – 1 buc
-          Sos Soia sarat – 1 lingura
-          Sos soia cu gust de scoici – 1 lingura
  
Dupa ce aluatul s-a dezghetat l-am portionat in 24 de fasii (poza asta am “ratat-o” J ). Am pus putin piper pe crevetii decongelati si am inceput sa ii invelesc cu cate o fasie de bacon. 






La final am infasurat crevetele si bacon-ul in fasia de aluat si l-am uns cu putin ou batut. Am repetat operatiunile descrise pentru fiecare crevete in parte. Cand nu au mai fost creveti am creat cateva sticks-uri de aluat si bacon rasucite. 






Cand toti crevetii au fost inveliti in bacon si aluat i-am pus intr-o tava pe o hartie de copt si i-am introdus in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru circa 20 de minute. Si astfel am petrecut cea de-a 150-a aniversare a “Retetarului lui Alex” alaturi de “Mini Me” si celalalt Chef al casei bucurandu-ne de gustul fabulos al crevetilor serviti “ca atare” sau impreuna cu amestecul de sosuri de soia.








Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici