Supa crema de porumb cu bacon
Ola! Si bine te-am regasit!
Trebuie sa recunosc ca supa crema de porumb a reprezentat o surpriza placuta de-abia in momentul in care in farfurie s-au alaturat toate ingredientele retetei. Pana atunci era doar o supa crema simpla, cu gust dulceag, pe care am facut-o intr-un timp relativ scurt si fara mare efort. Spre uimirea mea si a celuilalt Chef al casei, alaturarea bacon-ului a transformat radical acest fel de mancare din unul banal in unul cu adevarat spectaculos.
Ingrediente:
- Porumb din conserva – 300g
- Unt: - 50 g
- Ceapa – 1 buc (mica)
- Bacon – 100 g
- Cartof – 1 buc
- Smantana de gatit – 100 g
- Apa – 500 ml
- Parmezan ras – 1 lingurita
- Cascaval – 50g
- Sare, piper
Primul ingredient care a ajuns in cratita incinsa a fost untul in care am prajit feliutele de bacon pana cand s-au “incretit” putinsi grasimea a devenit transparenta.
Am scos bucatile de carne si le-am inlocuit cu ceapa tocata. Cand aceasta s-a inmuiat si a devenit transparenta am adaugat cartoful taiat cuburi mici, l-am prajit cam 1 minut, l-am acoperit cu lichidul din conserva de porumb. Dupa 2-3 minute am adaugat 300 ml de apa si am lasat totul sa fiarba pana cand cartoful s-a gatit.
Am adaugat porumbul din conserva, am amestecat totul si dupa 3 minute am stins focul. Dupa ce compozitia s-a racit suficient am adaugat sarea si piperul si am blenduit-o. Pentru ca era prea densa am adaugat si restul de apa (200 ml).
Am pasat compozitia cu ajutorul unei linguri printr-o strecuratoare, am amestecat-o cu smantana lichida, am incorporat parmezanul si cascavalul ras si am pus din nou cratita pe foc pana cand ranzeturile s-au topit.
Spre uimirea si incantarea tuturor combinatia dintre supa crema de porumb si bucatine de bacon fost una absolut delicioasa.
Am scos bucatile de carne si le-am inlocuit cu ceapa tocata. Cand aceasta s-a inmuiat si a devenit transparenta am adaugat cartoful taiat cuburi mici, l-am prajit cam 1 minut, l-am acoperit cu lichidul din conserva de porumb. Dupa 2-3 minute am adaugat 300 ml de apa si am lasat totul sa fiarba pana cand cartoful s-a gatit.
Am adaugat porumbul din conserva, am amestecat totul si dupa 3 minute am stins focul. Dupa ce compozitia s-a racit suficient am adaugat sarea si piperul si am blenduit-o. Pentru ca era prea densa am adaugat si restul de apa (200 ml).
Am pasat compozitia cu ajutorul unei linguri printr-o strecuratoare, am amestecat-o cu smantana lichida, am incorporat parmezanul si cascavalul ras si am pus din nou cratita pe foc pana cand ranzeturile s-au topit.
Spre uimirea si incantarea tuturor combinatia dintre supa crema de porumb si bucatine de bacon fost una absolut delicioasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu