Rondele de vinete marinate si fripte
Ola! Si bine te-am regasit!
Intotdeauna am fost fascinat de
modul in care apare acea dorinta de a adauga ceva la o mancare exact dupa ce am
luat ultima bucatica din farfurie. Si nu ma refer aici la condimente ci la acel
moment in care imi spun “asta ar fi “mers” foarte bine cu ....”. Exact asa
s-a intamplat astazi in timp ce luam ultima imbucatura. "Preparatul asta ar fi fost si
mai minunat daca ar fi avut alaturi o felie de paine cu usturoi!" mi-am spus si imediat i-am amintit amuzat proverbul cu "mintea de pe urma".
Ingrediente:
-
Vinete – 2 buc
-
Pasta de masline –
50g
-
Crema de branza –
100g
-
Cimbru – 1 lingurita
-
Zeama de lamaie – 2 linguri
-
Apa – 2 linguri
-
Ulei de masline –
100 ml
-
Sare, piper
Am spalat vinetele si le-am taiat sub forma de rondele de
circa 1 centimetru grosime. Apoi le-am uns cu amestecul format din cimbru,
zeama de lamaie, apa (ca sa mai dilueze din gustul acru), ulei de masline, sare
si piper. Unii bucatari renunta la coaja vinetelor, eu am pastrat-o din motive
estetice si pentru ca adauga o textura in plus preparatului final.
Am lasat vinetele la marinat circa 2 ore In acest timp am
tocat patrunjelul si maslinele, le-am amestecat cu crema de branza si si am
creat cu sare si piper gustul pe care mi-l doream. Pentru cei ce vor sa experimenteze,
crema de branza se poate inlocui cu un amestec de branza feta si iaurt.
Am facut un sendvis din doua ronele de vanata si o
jumatate de lingurita de amestec de branza si l-am fript pe gratarul de fonta
circa 4-5 minute pe fiecare parte. Rezultatul a fost o adevarata bucurie pentru
papilele gustative. Dupa cum spuneam, singura imbunatatire pe care o voi aduce
in viitor acestei retete este “insotirea” preparatului de felii de paine prajite si frecate pe o parte cu usturoi.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu