Paste, salam si sos aromat
Gatind cu
“Mini Me”
Ola! Si bine te-am regasit!
Iubitor de paste si – mai nou – de un anumit tip de
salam, “Mini Me” m-a intrebat “Putem sa combinam aceste doua ingrediente
delicioase?”. Evident, raspunsul a fost “De ce nu?”, mai ales ca existe
numeroase retete cu preparate ce se realizeaza de la inceput si pana la sfarsit
in acelesi recipient (asa numitele “one pot recipes”)
Ingrediente:
-
Salam Sinaia – 300 g
-
Ceapa rosie – 1 buc
-
Usturoi – 4 catei
-
Paste – 400 g
-
Smantana de gatit –
200 g
-
Parmezan – 100 g
-
Apa – 800g
-
Sare, piper,
cimbrisor
In afara de faptul ca sunt foarte comod de gatit,
majoritatea retetelor “one pot” au si un timp de preparare foarte scurt. Pentru
cea de azi am taiat salamul in felii subtiri pe care apoi le-am impartit in
patru sferturi. Am ales aceasta varianta deoarece vroiam ca salamul sa se simta
in “lingura perfecta” nu doar sa dea gust mancarii. Din aceleasi considerente
am taiat si ceapa sub forma de jumatati de rondele.
Intr-o cratita
suficient de mare am turnat putin ulei si am calit ceapa impreuna cu ustoroiul
maruntit. Am adaugat apoi salamul si am amestecat pana cand acesta s-a prajit
putin si a eliminat mare parte din grasimea pe care o continea. Cand am fost
multumit de rezultat am adaugat smantana de gatit si pastele. Am lasat sa se intrepatrunda
aromele iar apoi am turnat apa pana cand au fost acoperite toate ingredientele.
Am lasat totul pe foc mic pana cand s-au facut pastele. La final am creat
gustul dorit cu cimbrisor, sare, piper si parmezanul care s-a incorporat minunaat
in aceasta mancare simpla si usor de realizat.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu