Paste, salam si sos aromat


Gatind cu “Mini Me”
  
Ola! Si bine te-am regasit!

Iubitor de paste si – mai nou – de un anumit tip de salam, “Mini Me” m-a intrebat “Putem sa combinam aceste doua ingrediente delicioase?”. Evident, raspunsul a fost “De ce nu?”, mai ales ca existe numeroase retete cu preparate ce se realizeaza de la inceput si pana la sfarsit in acelesi recipient (asa numitele “one pot recipes”)
            


            Ingrediente:
-          Salam Sinaia – 300 g
-          Ceapa rosie – 1 buc
-          Usturoi – 4 catei
-          Paste – 400 g
-          Smantana de gatit – 200 g
-          Parmezan – 100 g
-          Apa – 800g
-          Sare, piper, cimbrisor
  
In afara de faptul ca sunt foarte comod de gatit, majoritatea retetelor “one pot” au si un timp de preparare foarte scurt. Pentru cea de azi am taiat salamul in felii subtiri pe care apoi le-am impartit in patru sferturi. Am ales aceasta varianta deoarece vroiam ca salamul sa se simta in “lingura perfecta” nu doar sa dea gust mancarii. Din aceleasi considerente am taiat si ceapa sub forma de jumatati de rondele.














      Intr-o cratita suficient de mare am turnat putin ulei si am calit ceapa impreuna cu ustoroiul maruntit. Am adaugat apoi salamul si am amestecat pana cand acesta s-a prajit putin si a eliminat mare parte din grasimea pe care o continea. Cand am fost multumit de rezultat am adaugat smantana de gatit si pastele. Am lasat sa se intrepatrunda aromele iar apoi am turnat apa pana cand au fost acoperite toate ingredientele. 




Am lasat totul pe foc mic pana cand s-au facut pastele. La final am creat gustul dorit cu cimbrisor, sare, piper si parmezanul care s-a incorporat minunaat in aceasta mancare simpla si usor de realizat.






Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici