Mamaliga aromata



Ola! Si bine te-am regasit!

Dupa un weekend “plin” de emotii (aniversarea casniciei parintilor mei + un examen “de suflet”), am ales sa imi incep saptamana lasand corpul sa aleaga asocierile culinare pe care le doreste. Ca urmare am facut o mamaliguta aromata delicioasa care poate insoti cu succes un ou ochi, o bucata de branza sau o farfurie de ciulama. Pana cand vad cu ce pofta “ma trezesc” m-am hotarat sa public aceasta simpla reteta.


Ingrediente:
-          Malai – 350 g
-          Unt – 75 g
-          Smantana de gatit 200g
-          Busuioc – 1 lingura
-          Oregano – 1 lingura
-          Cimbru – 1 lingura
-          Apa – 500 ml
-          Sare

Am pus la fiert 500 ml de apa cu sare iar cand a inceput sa fiarba am adaugat malaiul “ploaie” si am amestecat destul de viguros pentru a evita aparitia cololoaselor. Am lAsat compozitia sa fiarba incet pana cand  inceput sa se desprinda de pa marginile cratitei si “sa se adune” spre centru. Adica vreo 10 – 15 min (depinde de calitatea malaiului) sau pana cand malaiul nu mai are textura nisipului in momentul in care il degustam.












Cu 5 minute inainte de a fi fiarta am adaugat untul, smantana de gatit si ierburile uscate care au dat un gust si o aroma minunata mamaligii. Condimentele pot fi si verzi, cantitatea necesara din fiecare fiind de circa 25 g.

           



Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Burger cu salam, cascaval si ou