Mamaliga aromata
Ola! Si bine te-am regasit!
Dupa un weekend “plin” de emotii (aniversarea casniciei
parintilor mei + un examen “de suflet”), am ales sa imi incep saptamana
lasand corpul sa aleaga asocierile culinare pe care le doreste. Ca urmare am facut o mamaliguta
aromata delicioasa care poate insoti cu succes un ou ochi, o bucata de branza
sau o farfurie de ciulama. Pana cand vad cu ce pofta “ma trezesc” m-am hotarat
sa public aceasta simpla reteta.
Ingrediente:
-
Malai – 350 g
-
Unt – 75 g
-
Smantana de gatit
200g
-
Busuioc – 1 lingura
-
Oregano – 1 lingura
-
Cimbru – 1 lingura
-
Apa – 500 ml
-
Sare
Am pus la fiert 500 ml de apa cu sare iar cand a inceput
sa fiarba am adaugat malaiul “ploaie” si am amestecat destul de viguros pentru
a evita aparitia cololoaselor. Am lAsat compozitia sa fiarba incet pana
cand inceput sa se desprinda de pa
marginile cratitei si “sa se adune” spre centru. Adica vreo 10 – 15 min (depinde
de calitatea malaiului) sau pana cand malaiul nu mai are textura nisipului in
momentul in care il degustam.
Cu 5 minute inainte de a fi fiarta am adaugat untul, smantana de gatit si
ierburile uscate care au dat un gust si o aroma minunata mamaligii. Condimentele
pot fi si verzi, cantitatea necesara din fiecare fiind de circa 25 g.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu